Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INDAGRA a gazduit prima editie a forumului „China si statele din Europa Centrala si de Est”, gazduita in afara Chinei

indagra-a-gazduit-prima-editie-a-forumului-china-si-statele-din-europa-centrala-si-de-est-gazduita-in-afara-chinei

Cu aceasta ocazie, ministrul Daniel Constantin a declarat ca Republica Populara Chineza ocupa un loc prioritar in politica Romaniei de dezvoltare a relatiilor cu tarile din Asia.


Romania a gazduit miercuri, in cadrului targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, INDAGRA 2014, cea de-a IX—a editie a Forumului 16+1, „China si statele din Europa Centrala si de Est”, fiind pentru prima data cand acest eveniment se desfasoara in afara Chinei.
 
La acest forum au participat delegatii si oameni de afaceri din Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Croatia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si China. Alaturi de ministrii din statele europene a fost prezent si Han Changfu, ministrul Agriculturii din R.P. Chineza.
 Romania a fost reprezentata de ministrul Agriculturii, Daniel constantin, care a declarat in cadrul lucrarilor la care a fost invitat ca „Republica Populara Chineza ocupa, in politica Romaniei, un loc prioritar in dezvoltarea relatiilor cu tarile din Asia. Si in plan comercial, in zona asiatica, ocupa locul 1 atat la export cat si la importul de produse din agricultura. Dupa cum am remarcat in ultima perioada, Romania a devenit din ce in ce mai vizibila pe piata chineza, iar companiile din aceasta tara sunt interesate sa investeasca in principal in sectorul agricol din tara noastra atat datorita avantajului din punct de vedere al afacerilor cat si statutului de tara membra a Uniunii Europene”.
 
Acesta a precizat ca modelul european de agricultura se bazeaza pe un sector competitiv, orientat catre piata, dar care indeplineste in acelasi timp si alte functii publice, cum ar fi protejarea mediului inconjurator, protejarea si promovarea traditiilor si asigurarea unor conditii de viata mai bune pentru locuitorii din spatiul rural.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Subiectele dezbatute in cadrul Forumului 16+1 — China si statele din Europa Centrala si de Est, care s-a desfasurat pentru prima data in afara Chinei, vizeaza securitatea alimentara, schimbarile climatice si implementarea unei dezvoltari rurale sustenabile.

„Suntem onorati ca este pentru prima data cand acest forum 'China si statele din Europa Centrala si de Est' se organizeaza intr-o tara europeana. Forumul va fi urmat si de mai multe intalniri ale oamenilor de afaceri, in cadrul unor sesiuni tematice din domeniul industriei alimentare, zootehniei, sectorului vegetal, agriculturii ecologice si tehnicii agricole.

Sper sa fie un schimb fructuos de informatii intre specialistii din agricultura si expertii din cercetare agricola, intre reprezentanti ai autoritatilor si posibili investitori in acest domeniu, importanti atat pentru China cat si pentru tarile din regiune. Ne dorim ca impreuna cu partenerii din China si din Europa Centrala si de Est sa finalizam relatiile de colaborare in domeniul agriculturii si sa oferim sprijin si solutii pentru crearea unui mediu favorabil proiectelor si programelor pe care dorim sa le realizam”, a adaugat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016