Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania si Moldova vor intensifica schimburile comerciale si colaborarea in domeniul agricol

romania-si-moldova-vor-intensifica-schimburile-comerciale-si-colaborarea-in-domeniul-agricol

Anuntul a fost facut de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, cu ocazia Forumului Agricol Transfrontalier Romania - Republica Moldova.


Zilele trecute, la Cahul, in Republica Moldova au avut loc lucrarile Forumului Agricol Transfrontalier Romania - Republica Moldova, care a avut ca tema principala impactul semnarii Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana asupra sectorului agricol din Republica Moldova.
 
Romania a fost reprezentata, printre altii, si de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, care a declarat cu aceasta ocazie ca Moldova va beneficia din plin de cooperarea cu Romania si de avantajele pe care acest parteneriat le poate genera, Romania putand deveni unul dintre principalii parteneri de schimburi comerciale ai Republicii Moldova, prin prisma potentialului ridicat si variat de productie.
 
„In acest sens, se poate dezvolta cooperarea pe planul asistentei in implementarea legislatiei europene care vizeaza aspectele administrative, legislative, economice, ale politicii de calitate si de comercializare, ale standardelor de crestere a animalelor, ale conditiilor specifice sanitar-veterinare si de mediu, ale cercetarii si inovarii in agricultura”, a precizat Botanoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, oficialul Ministerului Agriculturii a sustinut ca una dintre componentele extrem de importante ale Politicii Agricole Comune este cea de sustinere a producatorilor din sectorul agroalimentar in vederea intensificarii schimburilor comerciale, inclusiv prin deschiderea de noi piete.
 
„Din acest punct de vedere, Romania, prin prisma potentialului ridicat si variat de productie, poate deveni unul dintre principalii parteneri de schimburi comerciale ai Republicii Moldova”, a adaugat Botanoiu.
Cu ocazia acestui eveniment a fost inaugurata Expozitia Agricola Romania-Republica Moldova, in cadrul careia peste 50 de agenti economici si mesteri populari din cele doua tari au expus produse agroalimentare, masini si echipamente agricole, material semincer si produse de artizanat.
 
Forumul Agricol Transfrontalier Romania — Republica Moldova a avut loc in data de 18 octombrie 2014, iar din delegatia romana au facut parte si Elena Leaota, director in cadrul Autoritatii Nationale Fitosanitare, care a prezentat subiecte privitoare la gestionarea politicilor fitosanitare, precum si Teodor Dosa, consilier in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Cristiana Constantinescu, reprezentant al Agentiei pentru Interventie si Plati din Agricultura, si Alexandru Musaloiu, din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care au sustinut prezentari despre mecanismele de plati, interventie si subventii in agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016