Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salamul de Sibiu mai face un pas spre obtinerea Indicatiei Geografice Protejate

salamul-de-sibiu-mai-face-un-pas-spre-obtinerea-indicatiei-geografice-protejate

Produsul se afla in faza finala de opozitie pe plan national, iar dupa 15 noiembrie documentatia va fi trimisa Uniunii Europene pentru a obtine protectie si recunoastere la nivelul statelor comunitare.


Cinci producatori romani de mezeluri, care realizeaza 90 la suta din productia de salam de Sibiu din Romania, au decis infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu,in vederea obtinerii Indicatiei Geografice Protejate la nivel comunitar pentru acest produs, dar si pentru cresterea puterii economice a producatorilor pe plan national si international. Cei cinci producatori sunt Agricola Bacau, Aldis, H&E Reinert, Salsi si Scandia Romania, iar demersul lor va face la jumatatea acestei luni un nou pas inainte.
 
Conform directorului general din MADR, Viorel Morarescu, „pentru 'Salamul de Sibiu', documentatia este pe site-ul Ministerului Agriculturii, iar termenul limita pentru opozitie, la nivel national, este 15 noiembrie. Sunt semnale din tara ca va fi o opozitie, trebuie sa vedem despre ce este vorba ca sa rezolvam problema si sa mergem mai departe cu documentatia catre Uniunea Europeana pentru a obtine protectie si recunoastere la nivelul Uniunii Europene pentru Indicatie Geografica Protejata, unde va sta in opozitie timp de sase luni”.
 Directorul general in MADR a mai precizat ca, pana la finele anului, Romania va avea trei produse recunoscute la nivel european, deoarece alte doua produse, Telemeaua de Ibanesti si Peste Novac afumat de Tara Barsei, sunt deja in faza finala de opozitie pe site-ul Uniunii Europene.

„Pentru celelalte doua produse, Telemeaua de Ibanesti' si Peste Novac afumat de Tara Barsei, au fost cateva observatii de forma, nu de fond, dar am dat raspunsul cuvenit si nu mai sunt probleme. Acum sunt la nivel european, pe site-ul UE, iar la sfarsitul anului expira perioada de opozitie pentru ambele produse si, astfel, Romania va avea trei produse protejate la nivel comunitar. Sper ca la sfarsitul anului 2015 sa avem cel putin 10 produse cu documentatiile trimise la UE, produse pe care le-am identificat ca fiind de notorietate. Am inceput sa lucram cu grupurile aplicante in asa fel incat ei sa depuna documentatia”, a mai spus Viorel Morarescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cele zece produse care se afla in pregatire pentru obtinerea protectiei europene sunt Branza de Covurlui, Salamul de Nadlac, Pita de Pecica, Carnatii de Plescoi, Salamul de Sibiu, Virsli, Branza de Giulianca Braila, Gemul de Rubarba, Scrumbia de Dunare eviscerata afumata si Telemeaua de la Marginimea Sibiului.

Potrivit datelor MADR, la nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse traditionale din care UE detine 1.404. Cele mai multe produse protejate le detine Italia, 296, Franta, 243, Spania, 205, Portugalia, 139, Grecia, 106, si Germania, 96.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016