Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziua Campului: un eveniment organizat la Dulcesti - Neamt, ajuns la a patra editie

ziua-campului-un-eveniment-organizat-la-dulcesti-neamt-ajuns-la-a-patra-editie

Societatea Almos Agrorom din Secuieni a organizat, sambata aceasta, in localitatea Dulcesti din judetul Neamt, e expozitie insotita de demonstratii in camp.


Ziua Campului, eveniment ajuns la a patra editie, a constituit un bun prilej de schimb de experienta intre fermieri, de informare asupra tehnologiilor moderne utilizate in cadrul loturilor demonstrative si de urmarire practica a lucrarilor efectuate cu masini agricole de ultima generatie.

Au fost prezenti, ca si anul trecut, Alfons Mosel - finantatorul Almos Agrorom, Wolfgang Kruger - administratorul companiei, parlamentarii Culita Tarata, Ioan Munteanu si Adrian Radulescu, specialisti, fermieri, reprezentanti ai furnizorilor de inputuri si ai dealerilor de masini agricole.

Au fost prezentate de catre gazde loturi demonstrative de grau, orzoaica si rapita, diferite strategii de protectie chimica a plantelor si un adevarat parc de masini si utilaje ultraperformante utilizate in agricultura.

"Noi, ca investitori, credem foarte mult in agricultura din Romania si sunt de parere ca in Comunitatea Europeana cel mai mare potential nefolosit este potentialul agricol. Nu pot decat sa va felicit pentru aceasta frumoasa tara cu geografia pe care o are. Noi suntem aici pentru a ajuta, pentru a mobiliza toate fortele pentru ca agricultura romaneasca sa primeasca locul pe care il merita de fapt in lume. Ma bucur ca sunt foarte multi oameni tineri la aceasta manifestare si vreau sa fac un apel: intrati in agricultura, folositi toate posibilitatile, mergeti in strainatate, studiati, dar veniti inapoi in Romania pentru ca aici este patria voastra, aici e nevoie de dumneavoastra, aici e viitorul dumneavoastra!", a spus Wolfgang Kruger, administratorul companiei Almos Agrorom si amfitrion al evenimentului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Deputatul Adrian Radulescu a vorbit despre inceputurile "carierei" sale de fermier.

"Tin sa-i felicit pe cei care au organizat aceasta manifestare. As vrea ca din cele 83 de localitati din Neamt macar in 8 - 10 localitati sa ne intalnim cu un asemenea eveniment pentru ca pe langa ceea ce inseamna traditionalii nostri mici si berea de rigoare, faptul ca ne intalnim, ca mai facem schimb de idei, inseamna ca progresam. in urma cu 20 de ani, am fost unul din cei mai fericiti oameni de pe pamant cand am reusit sa-mi vand Dacia si sa-mi cumpar un tractor. E adevarat ca era un model 650. Nici nu am avut curaj sa visez vreodata ca voi putea avea un asemenea utilaj. Acest vis a devenit realitate nu numai pentru mine, ci pentru multi dintre dumneavoastra. Sfatul meu este sa nu va uitati la valoarea lor ci la dorinta de a avea un astfel de utilaj. Sunt posibilitati, dar trebuie schimbata un pic si mentalitatea pentru ca inca noi romanii ne vaitam, incepem cu nu se poate, n-am bani, n-am cum sa-mi cumpar un asemenea utilaj. Nu asa! incepeti invers: trebuie neaparat sa-mi cumpar un utilaj. Daca si-au cumparat altii trebuie sa gasesc si eu o solutie. Doresc agricultorilor un an bogat. Viitorul este al agriculturii", a declarat Adrian Radulescu.

Acesta nu a uitat sa reaminteasca diferentele uriase care se inregistreaza inca intre subventia acordata fermierilor romani si cea acordata fermierilor din vest.

"Intreba cineva care este diferenta dintre agricultura Germaniei si a noastra. Simplu: ei au 50 de ani de politica agicola comuna cu subventionare in spate, iar noi numai 5 ani; ei au dobanzi de de 2 la suta, noi de 20 la suta", a punctat Radulescu.

Culita Tarata a tinut sa il felicite pe Alfred Mosel pentru decizia de a investi in agricultura judetului Neamt.

"Sunt bucuros ca domnul Mosel a gasi prilejul sa investeasca in judetul Neamt, iar noi trebuie sa acordam anumite facilitati si o atentie speciala pentru a determina cat mai multi investitori, din toate domeniile de activitate, sa vina in Romania. Agricultura poate fi considerat un drog. Cand iti intra in sange nu ti-l mai scoate decat preotul cand te duce spre locul de veci. Sunt bucuros ca in comuna Dulcesti dar isi in celelalte comune exista concurenta, iar aceasta concurenta da nastere progresului. Atentia acordata aceste zone este benefica pentru toata lumea. De aceea il felicit inca o data pe domnul Mosel si il rog sa continue investitiile in Romania, iar noi, prin exemplul pe care il luam, sa aratam ca putem face mai bine ca dansul, ca nu este imposibil", a declarat Culita Tarata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016