Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara - Bucuresti

universitatea-de-stiinte-agricole-si-medicina-veterinara-bucuresti

Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) este una dintre cele mai vechi institutii de invatamant din Romania. infiintarea sa este datorata initiativei Domnitorului tarii Romanesti, Barbu Dimitrie stirbei care, in anul 1852, ia decizia infiintarii Institutului de Agricultura de la Pantelimon.


Pe sigiliul scolii era reprezentat un vultur care tinea in gheare un manunchi de spice. Acest vechi simbol al scolii a stat la baza actualei sigle a USAMVB. Peste numai trei ani, in 1855, se infiinta scoala pentru invatatura Veterinara precursoarea actualei Facultati de Medicina Veterinara.

De-a lungul celor peste 157 de ani de existenta, Institutul de Agricultura de la Pantelimon a cunoscut multiple prefaceri, schimbari de sedii si de denumiri dar, fapt mult mai important decat aceste schimbari in sine, o constanta a activitatii a constituit-o preocuparea pentru un invatamant performant, adaptat nevoilor populatiei, urmarind orientarea elevilor catre specialitatile folositoare societatii. - asa cum se mentiona in Ofisul Domnesc de infiintare al Institutului de Agricultura de la Pantelimon.

in prezent, Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti este o institutie de invatamant moderna in care se desfasoara toate formele de invatamant superior, de la studii le licenta, la masterat si doctorat.

USAMV Bucuresti cuprinde, in structura sa, sapte facultati:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


    * Facultatea de Agricultura.
    * Facultatea de Horticultura.
    * Facultatea de Zootehnie.
    * Facultatea de Medicina Veterinara.
    * Facultatea de imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului.
    * Facultatea de Biotehnologii (singura de acest fel din tara).
    * Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Calitatea invatamantului desfasurat in amfiteatrele, laboratoarele si centrele de practica ale facultatilor a facut din USAMVB cea mai reprezentativa si prestigioasa institutie din domeniul invatamantului agronomic si veterinar din Romania, multi dintre absolventii acesteia, devenind personalitati remarcabile atat in domeniul practicii agricole, cat si in cel al invatamantului, cercetarii si al administratiei.

Cu o baza materiala si un patrimoniu de exceptie, care cuprinde doua campusuri - Campusul Agronomie - Herastrau si Campusul Medicina Veterinara - Cotroceni - USAMV este o institutie de invatamant moderna, aliniata exigentelor europene.

USAMVB are in patrimoniul sau trei filiale care activeaza ca veritabile centre de cercetare, productie si practica - Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Viti-Vinicola Pietroasa, Ferma Pomicola Istrita si Ferma didactica Moara Domneasca.

Dar, pentru actualii si viitorii studenti, poate cel mai important este faptul ca, la oricare dintre facultatile USAMVB s-ar afla, au certitudinea ca se pregatesc intr-o specialitate de care societatea romaneasca are mare nevoie, ceea ce le asigura garantia ocuparii unor locuri de munca importante si bine platite

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016