Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

1,4 tone de cereale pe cap de locuitor - bilantul productiei agricole din acest an

14-tone-de-cereale-pe-cap-de-locuitor-bilantul-productiei-agricole-din-acest-an

In cazul a doua culturi, floarea soarelui si porumb, Romania ar putea ajunge pe primul loc in UE, nu doar din punct de vedere al suprafetei cultivate ci si al productiei.


Romania a realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale, depasind 1,4 tone pe cap de locuitor, inregistrans si noua recorduri istorice, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 
„In Romania am realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale. Este prima data cand ne intalnim cu asemenea cifre. Facand un calcul am depasit 1,4 tone pe cap de locuitor. Avem 9 recorduri istorice, iar culturile unde s-au realizat aceste recorduri sunt urmatoarele: grau, rapita, mazare, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi si struguri. As putea spune ca productia de struguri a fost securizata si de sistemul antigrindina care a functionat in acest an”, a spus Daea.
 
Acesta a precizat ca toate productiile record realizate de fermieri au avut si sprijinul statului, care a acordat subventiile la timp, dar au beneficiat si de conditii climatice favorabile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Anul acesta am realizat productii importante pentru tara, productii realizate in primul rand de catre fermieri in conditii climatice favorabile, cu mici exceptii, dar si sustinute din subventii prin efortul statului. Inainte de aduce bani de la UE trebuie sa ii dea cineva si acel cineva este bugetul national. Anul acesta au fost date sume importante agriculturii, cum de altfel si in proiectia de buget pe anul 2018 agriculturii i se dau sume importante pentru a duce la indeplinire obiectivele stabilite, stiind ca este un motor de crestere economica”, a subliniat Daea.
 
 
Ministrul Agriculturii a mentionat ca, in cazul a doua culturi, floarea soarelui si porumb, Romania ar putea ajunge pe primul loc in UE, nu doar din punct de vedere al suprafetei cultivate ci si al productiei.
 
„As vrea sa ma opresc la doua culturi, floarea-soarelui si porumb. Suntem prima tara din UE ca suprafata la aceste culturi, dar la floarea-soarelui suntem prima din UE si la productia totala, insa la porumb vom vedea ce randament realizeaza Franta. Sunt o serie intreaga de informatii, eu le astept pe cele oficiale, pentru a ma putea pronunta, dar este o crestere formidabila de randament la toate culturile in Romania. Este un lucru exceptional si pe care trebuie sa il conservam ca atare si evident alaturi de fermieri si de cercetare sa ne gandim cum putem mari aceste randamente, ca sa nu ramana doar un varf in compararea productiilor ci si o constanta in activitatea agricola a Romaniei pentru stabilitate economica, progres si castig permanent la fermieri”, a adaugat seful MADR.
 
Acesta si-a exprimat regretul ca, la ora actuala, in Romania nu exista efective suficiente de suine pentru a putea consuma o buna parte din cerealele obtinute pentru hrana animalelor, iar fermierii sa poata castiga mai mult.
 
„Si la soia am avut o productie exceptionala pe care o putem folosi pentru furajarea animalelor. Este un regret ca nu putem tine pasul privind cresterea efectivelor de animale in asa fel incat sa putem castiga mai mult printr-o valorificare superioara a productiei pe care o obtinem. Este regretul ca nu avem efectivele de suine pentru a putea consuma o buna parte in hrana animalelor”, a mai spus seful de la Agricultura.
 
Recolta de porumb boabe a Romaniei a depasit 14,5 milioane de tone in acest an, productia medie obtinuta fiind de aproape 6 tone la hectar.
 
„Mai sunt inca suprafete de recoltat in zona Transilvaniei, insa productia medie la porumb nu va putea fi influentata. Este cea mai mare obtinuta vreodata: 5.800 de kilograme la hectar, aproape 6 tone, si sigur ca va fi si cea mai mare productie totala de porumb boabe a Romaniei”, a precizat ministrul Agriculturii.
 
In ultimii 10 ani, suprafata cultivata cu porumb s-a situat intre 2,3 si 2,7 milioane de hectare, cu un singur an — 2010 — in care suprafata nu a depasit 2,1 milioane hectare la nivel national.
 
Si la floarea-soarelui a fost consemnata o productie record de 3,167 milioane de tone in 2017, cu un randament de 2.725 kilograme la hectar.
 
Romania a mai obtinut anul acesta doua recorduri istorice, unul la grau, recolta depasind 10 milioane de tone, iar celalalt la rapita, unde productia a fost de 1,7 milioane de tone. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016