Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: 70 milioane de euro pentru investitii in procesarea produselor agricole

afir-70-milioane-de-euro-pentru-investitii-in-procesarea-produselor-agricole

AFIR anunta lansarea in perioada 1 august - 31 octombrie 2017 a primei sesiuni continue anuale de depunere a cererilor de finantare pentru Schema de ajutor de stat GBER aferenta submasurii 4.2 din PNDR 2020.


Astfel, in perioada 1 august, ora 9:00 – 31 octombrie 2017, ora 16:00, solicitantii de fonduri europene nerambursabile au la dispozitie 70 milioane de euro pentru proiecte care se incadreaza in aria de finantare a Schemei GBER aferente Submasuri 4.2 – Sprijin pentru procesarea produselor agricole.

„Aceasta Schema este singura forma de sprijin din PNDR care ofera finantare pentru prelucrarea produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, adica produse cu valoarea adaugata, atat de necesare dezvoltarii strategice a sectorului agricol si alimentar romanesc. Precizarile aduse de noul Ghid in ceea ce priveste tipurile de investitii finantate fac accesarea mai facila in aceasta sesiune.

De exemplu, Ghidul precizeaza ca un proiect poate prevedea investitii in mai multe puncte de lucru, cu conditia ca acestea sa fie situate in cadrul aceleiasi regiuni. Un exemplu de debirocratizare a procesului de depunere si evaluare este eliminarea bifelor din sectiunea F a Cererii de Finantare, unde nu se mai verifica decat semnatura si datarea Declaratiei pe proprie raspundere. Poate parea putin, dar castigul in ceea ce priveste timpul si fluidizarea evaluarii este foarte mare. Totodata, modificarile aduse de HG 226 – inclusiv cea privind depunerea Proiectului Tehnic la momentul semnarii Cererii de Finantare, sunt aplicabile si Schemei GBER” a declarat Adrian – Ionut CHESNOIU, Directorul General al AFIR.

Solicitantii eligibili pentru finantare prin prezenta schema sunt intreprinderile care realizeaza in mediul urban sau rural investitii initiale pentru procesarea si marketingul produselor agricole, in vederea obtinerii de produse neagricole in sectoarele de activitate economica eligibile prevazute in Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Activitatile eligibile pe aceasta linie de finantare din domeniul industriei alimentare cuprind de exemplu fabricarea produselor de morarit, a amidonului si a produselor din amidon, fabricarea produselor lactate, fabricarea inghetatei si a altor produse asemanatoare inghetatei, cum este sorbetul, fabricarea bauturilor – ca de exemplu fabricarea berii artizanale.
Depunerea proiectelor se va realiza on-line prin intermediul modului de pe portalul AFIR.

Pragul minim este de 15 puncte, iar pragurile de calitate sunt de 45 de puncte pentru luna august, 30 de puncte pentru luna septembrie si 15 puncte pentru luna octombrie.

Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii au la dispozitie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR”, in pagina dedicata respectivei submasuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016