Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura romaneasca, productii record si castiguri mici

agricultura-romaneasca-productii-record-si-castiguri-mici

Agricultorii romani au produs anul trecut cereale, fructe si legume de peste 9 miliarde de euro.


Paradaxol, desi au produs mult, fermierii au incasat mai putini bani pentru ca preturile au scazut la nivel mondial. Cifrele mai arata ca agricultura romaneasca este subdezvoltata. Astfel, dintr-un hectar de pamant, un fermier roman scoate de doua ori mai putin grau decat unul din Germania.
 
Proprietarul celui mai mare depozit de radacinoase din Galati confirma recolta mare, dar spune ca a incasat mai putini bani fata de alti ani.
 
„Din punct de vedere financiar, anut trecut a fost dezastruos. La morcov am distrus 20% de hectare. In toamna, cum arata piata in momentul respectiv, era o cantitate foarte mare de morcov si costurile cu depozitarea sunt mari”, a spus Costin Grigore, administratorul unei societati agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anul trecut, desi productia a fost foarte buna, pretul a fost scazut, motiv pentru care producatorii de cartofi au preferat mai degraba sa vanda in Bulgaria decat la noi in tara, pentru ca pretul a fost de aproape doua ori mai mare la vecinii din sud.
 
Fermierii romani au produs anul trecut peste 7 milioane de tone de legume, insa in magazinele din tara, ele ajung mai mult doar in lunile de vara, in rest fiind comercializate legume din Turcia, Olanda, Grecia sau Polonia.
„Pe lunile de vara, la noi ajunge undeva la 80%-90% este asigurat de pe piata interna. Pe perioada iernii acest lucru nu se regaseste, spre deosebire de Polonia. Ei reusesc sa se aprovizioneze de pe piata interna in proportie de 90% pe toata perioada anului”, a spus Delia Nica,  reprezentanta Asociatiei Marilor Retaileri.
 
Si la cereale productia a fost una foarte buna. Cu 21 de milioane de tone de grau, porumb si orz, Romania este pe locul 5 in Europa, dupa Franta, Germania, Polonia si Marea Britanie. Cifrele spun insa doar jumatate de adevar. La hectar, productivitatea in Romania este printre cele mai slabe din Europa. Concret, recoltam cu 600 de kilograme mai putin decat vecinii bulgari si cu 5.000 de kilograme sub fermierii germani.
 
Motivele sunt multiple, de la lipsa mecanizarii si a sistemelor de irigatie, pana la subventiile mai mici decat in restul Europei. Insa cea mai mare problema este faramitarea terenurilor agricole.
 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016