Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata

apia-elibereaza-adeverinte-pentru-beneficiarii-schemei-de-plata-unica-pe-suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 16 septembrie 2015 elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva - Campania 2015, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.


Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN — SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2015 va elibera o Adeverinta prin care confirma faptul ca Beneficiarul a depus cererea unica de plata pentru schemele de plati directe pentru anul 2015 si ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de plata a Beneficiarului, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare.

Pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie) numai dupa finalizarea acestor controale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si platii redistributive si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita aferenta SAPS si Platii redistributive, respectiv 72,69 euro/hectar euro/ha pentru SAPS si 5,00 euro/hectar pentru primele 5 ha si de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 ha pentru Plata redistributiva, denominata in lei astfel:

a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare pana la data de 29.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana la data solicitarii/creditului/semnarii contractului de credit;

b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare incepand cu data de 30.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 30.09.2015.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

Sursa: APIA
Foto: pixgallarehd.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016