Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creste suprafata padurilor virgine din Romania

creste-suprafata-padurilor-virgine-din-romania

Suprafata de paduri virgine si cvasivirgine din Romania va creste cu 19%, in urmatoarele luni, ajungand pana la 25.000 de hectare, potrivit datelor transmise de Ministerul Apelor si Padurilor.


Aceasta suprafata a depasit, in prezent, 21.000 de hectare, pe langa acestea, alte 17.000 de hectare de padure, care nu sunt incluse inca in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
 
Catalogul national, publicat pe site-ul MAP, avea inscrisa, la data de 24 octombrie 2018, o suprafata de 5.898,92 hectare de paduri virgine si 15.192,6 hectare de paduri cvasivirgine.
 
In ultimii doi ani, au fost introduse in catalog 3.330 de hectare de paduri virgine si 4.867 de hectare de paduri cvasivirgine. In urmatoarele luni, aceasta suprafata se va majora cu circa 4.000 de hectare, conform estimarilor facute de amenajamentele silvice si de studiile de identificare, fiind deja avizate in amenajamentele silvice si vor fi incluse, in curand, in Catalogul National.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In baza consultarilor publice finalizate, alte 23.000 de hectare sunt in diferite faze de avizare la autoritatile din teritoriu. In toate aceste suprafete, lucrarile silvice sunt oprite, iar 44.000 de hectare de padure beneficiaza deja de un regim de protectie stricta”, au mai anuntat reprezentantii MAP.
 
Prima editie a Catalogului, cea din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafata totala de 2.569 de hectare de paduri virgine si 10.325 de hectare de paduri cvasivirgine.
 
„Prin compararea valorilor se poate observa ca in ultimii doi ani a existat o atentie constanta si s-au facut eforturi pentru a completa baza de date care cuprinde padurile virgine si cvasivirgine din Romania. Masura are ca scop crearea cadrului necesar protejarii corespunzatoare a acestor valori naturale. Conservarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania reprezinta o prioritate pentru Ministerul Apelor si Padurilor. In acest sens, la nivelul autoritatii de stat s-au facut pasi importanti in vederea finalizarii procesului de identificare si cartare a padurilor virgine/cvasivirgine din Romania precum si in directia includerii padurilor calificate in Catalogul National”, au mai sustinut reprezentantii MAP.
 
MAP lucreaza la finalizarea Caietului de sarcini pentru contractarea unor lucrari de identificare a altor suprafete de paduri, forma finala a acestuia fiind dezbatuta in cadrul unui grup de lucru in care vor fi invitati sa participe specialisti in problematica padurilor virgine. Suma alocata, in cuantum de peste 2,5 milioane de lei, provine din Fondul de mediu si este aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 945/2016.
 
Totodata, MAP si-a exprimat public intentia de a realiza un parteneriat permanent, pe aceasta tema, cu societatea civila. In acest sens, Ministerul a semnat un parteneriat cu WWF DCP Romania, document prin care MAP si-a asumat public „o serie de masuri care vin in intampinarea eforturilor de finalizare a procesului de identificare a tuturor padurilor virgine si cvasivirgine din Romania”, mai sustin reprezentantii Ministerului.
 
MAP a mentionat ca este deschis acestor tipuri de colaborari cu alte entitati care si-au propus ca obiect de activitate protejarea padurilor. Astfel, acest minister a prezentat publicului si in format geografic situatia padurilor virgine incluse in Catalogul National. Distributia acestor paduri va putea fi urmarita de cei interesati pe site-ul MAP.
 
„Forma prezentata este un prim draft care va fi actualizat periodic luand in calcul si noile suprafete care vor fi incluse in catalogul national. Tot in cadrul protocolului, au fost sustinute consultari publice la nivelul garzilor forestiere, in vederea analizarii situatiei padurilor virgine din fiecare zona, la care au fost invitati sa participe toti factorii interesati (administratori de paduri si arii protejate, autoritati, ONG-uri, reprezentanti a institutiilor de invatamant)”, au mai anuntat reprezentantii Ministerului.
 
La consultarile publice au participat peste 80 de factori interesati, datele obtinute in cadrul intalnirilor fiind centralizate, in vederea protejarii acestor paduri in procesul de avizare a lucrarilor de exploatare. Astfel, se asigura un regim de protectie pentru aceste paduri, pana la finalizarea studiilor de fundamentare necesare introducerii lor in Catalogul National.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016