Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu cat vor fi despagubiti legumicultorii din Matca

cu-cat-vor-fi-despagubiti-legumicultorii-din-matca

Comisia de evaluare a pagubelor inregistrate la solariile din comuna galateana Matca in urma caderilor masive de zapada a constatat, pana in prezent, pagube de peste 1,2 milioane de lei, a declarat, miercuri, seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galati, Profira Onode.


Potrivit acesteia, comisia, instituita in urma unui ordin al ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, a verificat in prima saptamana de evaluari 341 dintre declaratiile date de legumicultori, corespunzatoare unei suprafete de 60,46 hectare de solarii, dar lista ramane in continuare deschisa.

Pagubele la solariile legumicultorilor din Matca au depasit in faza primelor evaluari suma de 1,2 milioane lei, dintre care 609.487 de lei reprezinta stricaciunile la structura de rezistenta, 525.000 de lei valoarea foliei si 66.250 de lei valoarea semintelor.

"Sunt cereri foarte multe, verificarile se fac continuu, dar este foarte greu de mers din gospodarie in gospodarie si de facut toate aceste evaluari", a explicat Profira Onode.

O mare problema in stabilirea valorii pagubelor a fost ca, in general, legumicultorii nu au putut prezenta acte doveditoare sau chitante pentru cheltuielile facute.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Am avut in comisie si persoane care aveau la randul lor solarii si care cunosteau tipurile de materiale, preturile lor pe piata si cu ajutorul lor am stabilit cam care a fost valoarea pagubelor", a precizat directoarea DADR Galati.

O alta dificultate pe care trebuie sa o depaseasca membrii comisiei de evaluare este aria destul de larga pe care trebuie sa o acopere, pentru ca in afara de Matca trebuie verificate si aproximativ 90 de hectare de solarii din localitatile Umbraresti, Barcea, Draganesti, Corod.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016