Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se creaza conditiile optime de mediu pentru productia din sere

cum-se-creaza-conditiile-optime-de-mediu-pentru-productia-din-sere

Fermierii care detin sere trebuie sa tina cont de o serie de factori naturali sau artificiali care, bine gestionati, asigura conditiile optime dezvoltarii culturilor din sere.


Aerisirea este esentiala in exploatarea serelor, avand rol in  se reglarea temperaturii, umiditatii relative si concentraţei de dioxid de carbon. Depasirea nivelului optim de temperatura si umiditate ale aerului in sere provoaca un dezechilibru total al metabolismului, reducerea fotosintezei iar acestea duc la obtinerea de productii scazute. Aerisirea se realizeaza prin ferestrele de la acoperis sau cele laterale, actionate mecanic prin comanda automata sau manuala.
 
Temperatura reprezinta unul din factorii determinanti ai proceselor metabolice ale plantelor. Diferitele faze ale cresterii vegetative si generative ale plantelor se petrec numai in prezenta unei anumite temperaturi. Posibilitatile de control al acestui factor sunt date de operatiunea de reglare, de sursa de energie termica si aparatura de inregistrare si control. Reducerea temperaturilor excesive in perioada lunilor de vara se realizeaza prin opacizarea geamurilor.
 
Umiditatea este in stransa dependenta cu temperatura si cerintele speciilor legumicole care difera de la o specie la alta si chiar la aceeasi specie, pe fenofaze. Unele specii de legume au nevoie de un regim moderat de umiditate relativa ( tomatele, ardeii, vinetele ), mai scazut dupa plantare ( 55 – 65% ) si mai ridicat in perioada fructificarii ( 65 – 70% ), castraverii cer o umiditate relativ ridicata si constanta ( 80 – 90% ).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Umiditatea solului trebuie sa fie de 60 – 65% din capacitatea de camp pentru apa, pana la inceperea parguirii fructelor, dupa care umiditatea se ridica la 70 – 80% la tomate, 60 – 70% la ardei şi vinete, 70 – 80% la castraveti si pepeni galbeni.
 
 
Lumina reprezinta un factor prioritar la cultura legumelor de sera deoarece durata si intensitatea procesului de fotosinteza, cantitatea de substanţe elaborate in urma acestui proces sunt dependente de calitatea, intensitatea şi durata luminii. In conditiile tarii noastre, lumina este insuficienta in perioada 20.X – 20 II cand, pentru imbunatatirea regimului de lumina, sticla se mentine curata iar la procedura rasadurilor se poate folosi lumina artificiala pentru suplimentarea luminii naturale.
 
In perioada 20.IV – 10.IX lumina este in exces si in acest interval se intervine prin aerisirea puternica si opacizarea geamurilor, in vederea reducerii efectului de sera. Conditii optime de lumina in serele din tara noastra, se intalnesc in perioadele 20 II – 20.IV si 10.IX – 15.X.
 
Fertilizarea cu bioxid de carbon prezinta o deosebita importanta pentru metabolismul plantelor verzi, deoarece participa direct in procesul de fotosinteza. Sporirea concentraţiei de dioxid de carbon, corelata cu un regim de lumina, temperatura si umiditate corespunzator sporeste intensitatea fotosintezei si mareste randamentul acesteia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016