Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Prin viitorul PNDR se intentioneaza reabilitarea a 35.000 de hectare de livezi

daniel-constantin-prin-viitorul-pndr-se-intentioneaza-reabilitarea-a-35000-de-hectare-de-livezi

Potrivit ministrului, programul de reconversie in pomicultura ar urma sa fie deamrat de anul viitor.


Ministrul Agricultruii a declarat la finele saptamanii trecute, cu ocazia unei vizite efectuate in judetul Bistrita , ca prin viitorul Program National de Dezvoltare Rurala se intentioneaza reabilitarea a cel putin 35.000 de hectare de livezi.
 
„Avem alocate prin PNDR 260 de milioane de euro. Intentionam sa reabilitam cel putin 35.000 de hectare de livezi in perioada 2015-2020, pentru ca avem o situatie nedorita in Romania: din 170.000 de hectare de livezi, cam jumatate sunt in declin, imbatranite, nu mai produc asa cum ar trebui sa produca. Cred ca 35.000 de hectare ar insemna o revigorare a ceea ce inseamna potentialul sectorului pomicol din Romania. De asemenea, avem o masura dedicata, in cadrul acestui subprogram de pomicultura, partii de procesare — 40 de milioane de euro pentru procesarea separata de celelalte procesari numai in pomicultura”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
Daniel Constantin a anuntat ca programul de reconversie in pomicultura va incepe de anul viitor si ca spera ca Statiunea pomicola Bistrita sa devina principalul furnizor de puieti pentru zona Ardealului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Programul de reconversie in pomicultura incepe in 2015. Aici, pentru ca suntem la Bistrita, trebuie sa spun ca ma bazez foarte tare pe Statiunea pomicola de aici. Am discutat si cu cei din zona, si cu cei de la Iasi, si cu cei de la Maracineni. As vrea ca Bistrita sa fie principalul furnizor pentru pepinierele din zona Ardealului, as vrea ca cei de la Iasi sa se capitalizeze si sa fie principalul furnizor pentru Moldova, si Stefanesti pentru zona de sud. Sigur, si universitatile au o implicare deosebita in acest program”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat ca PNDR 2014-2020 incurajeaza asocierea si integrarea productiei, crearea de lant scurt, deoarece Romania, desi a devenit un jucator important pe piata agricola mondiala, continua sa exporte multa materie prima, fara valoare adaugata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016