Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intr-un an afectat de seceta, un fermier din Botosani raporteaza 40 de tone de ceapa la hectar

intr-un-an-afectat-de-seceta-un-fermier-din-botosani-raporteaza-40-de-tone-de-ceapa-la-hectar

Desi seceta din 2012 i-a afectat grav atat pe fermierii care au cultivat cereale si plante tehnice, cat si pe legumicultori, cei care au avut posibilitatea de a iriga au realizat chiar productii record. Este cazul unui fermier din comuna Sulita, judetul Botosani.


Traian Popa, fermier care a investit in legumicultura si pomicultura, a recoltat anul acesta 200 de tone de ceapa uscata, de pe cele cinci hectare infiintate din samanta.

"Se poate si la noi in Romania, nu doar in Olanda si in Polonia. Mai mult, ceapa asta este obtinuta din samanta si nu din arpagic, samanta pe care am cumparat-o din Republica Moldova. Multi spuneau ca nu voi face nimic din samanta, dar iata ca am o recolta la fel ca in Olanda", a declarat Traian Popa, citat de ziarul Evenimentul.

Cele 5 hectare de ceapa au fost irigate pe tot parcursul anului, iar recolta obtinuta este peste ceea ce a prognozat furnizorul semintei.

Recoltarea a fost facuta mecanizat, ceapa fiind scoasa din pamant si lasata la uscat pe teren, dupa care un alt utilaj o va recolta dupa uscare, urmand sa fie transportata direct la linia de sortare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe langa cele 5 hectare de ceapa obtinuta din samanta, omul de afaceri mai are de recoltat alte 7 hectare de ceapa obtinuta din arpagic.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016