Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultorii din sudul tarii s-au asociat pentru a patrunde mai usor in hypermarket-uri

legumicultorii-din-sudul-tarii-s-au-asociat-pentru-a-patrunde-mai-usor-in-hypermarket-uri

Este vorba de aproximativ 200 de fermieri care au demarat astazi programul denumit „Dor de gust”.


O initiativa pe care multi o considera cea mai viabila solutie pentru micii producatori de a patrunde cu produsele lor in marile retele de retail a fost pusa in practica in premiera de un grup de aproximativ 200 de fermieri din bazinul legumicol de sud al tarii, care s-au asociat pentru a-si putea valorifica mai bine produsele pe rafturile supermarket-urilor si hypermarket-urilor.
 
Asociarea s-a facut in cadrul programului „Dor de gust” pe care Asociatia Cultivatorilor de Legume si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania l-au lansat inca de anul trecut,  insa pana in prezent s-a aflat in faza de testare si calibrare, astfel incat sa se poata asigura o livrare continua si o calitate constanta a produselor. A fost vorba, de fapt de o asociere a celor doua organizatii, intr-ua singura, in scopul facilitarii accesului in marile magazine.
 
Dupa aceasta perioada de testari, programul a fost lansat oficial in cursul zilei de azi cei 200 de fermieri care s-au asociat in acest scop provenind din bazine legumicole recunoscute precum Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja, Mariuţa, toate aflate in zona de sud a tarii.
 
Principalul promotor al acestui program demarat oficial astazi este Gheorghe Vlad, unul din cei 200 de legumicultori din asociatie, care a avut initiativa asocierii, atragand de partea sa fermieri din sase judete. Cu ocazia festivitatii prilejuite de lansarea oficiala a programului acesta a precizat ca legumicultura poate fi astfel o afacere profitabila si pentru producatorii mici si mijlocii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Referindu-se la modul in care functioneaza programul si la colaborarea pe care asociatia nou infiintata o are cu marile lanturi de magazine, acesta a precizat ca „Noi nu facem depozitare; camioanele trec dimineata pe la fiecare producator din program, iau marfa si platesc banii pe loc pentru legumele incarcate. Totul se face cu borderou, cu factura, ca la carte. Preturile de achizitie se stabilesc saptamanal, se mai adauga ambalarea si consumul de carburant pentru transport si asta e tot. De exemplu pentru castraveti pretul de achizitie acum este, cu aproximatie, de 0,7 lei pe kilogram si 3 lei pentru rosii”.
 
Gheorghe Vlad a mai declarat ca programul este benefic si pentru consumatori, pentru ca acestia beneficiaza de prospetimea garantata a legumelor, care ajung in magazine la ora 5.00 dimineata, putand totodata sa cunoasca cu exactitate provenienta produselor, intrucat fiecare ladita are inscrise pe ea numele producatorului si localitatea.
 
„Dor de gust inseamna si dorinta de a avea gustul de odinioara al legumelor dar si dorinta de a munci pentru a obtine acel gust. Ii asteptam si pe alti legumicultori in acest program. Am avut discutii si cu cei de la Matca, deocamdata nu ne-am inteles dar usa noastra este deschisa. Este important sa se stie ca tot acest program, pe langa ajutorul pe care il dam producatorilor, este un efort continuu de a respecta conditiile marilor magazine in ceea ce priveste calitatea legumelor si fructelor. Astfel, vom fi un competitor serios in fata importurilor”, si-a incheiat legumicoltorul alocutiunea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016