Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati pentru producatorii de usturoi

oportunitati-pentru-producatorii-de-usturoi

In Romania, suprafata cultivata cu usturoi in anul 2017 a fost de 9.936 hectare, cele mai multe suprafete fiind mici si foarte mici, exploatate de ferme de familie si mici fermieri.


Zilele acestea, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire de lucru, in prezenta secretarului de stat Daniel Dumitru Botanoiu, la care au participat principalii producatori de usturoi din zonele consacrate, respectiv Copalau – judetul Botosani, Teleorman, Dolj, Mehedinti, Iasi si Timis si reprezentanti ai marilor importatori din Romania, interesati de contractarea unor cantitati mari si constante de usturoi produs in Romania.
 
De asemenea, au fost prezenti reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul MADR si ai Directiei Masuri de Piata si Comert Exterior din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
In cadrul discutiilor au fost dezbatute aspecte referitoare la dificultatile intampinate de cultivatorii de usturoi, cum ar fi costurile mari de productie, deficitul de samanta din soiuri autohtone, gama de masini si utilaje necesare eficientizarii acestei culturi, slaba asociere a micilor producatori, valorificarea productiei catre piata, depozitarea, pastrarea si ambalarea corespunzatoare, astfel incat sa fie satisfacute nevoile pietei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, a reiesit interesul comerciantilor de a incheia contracte ferme cu producatorii, in contextul in care preferintele consumatorilor romani sunt tot mai mult orientate spre produsele autohtone de o calitate ridicata.
 
Cei prezenti la intalnire au subliniat faptul ca este pentru prima data cand Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a asezat la aceeasi masa producatorii de usturoi, importatorii si autoritatile pentru a sprijini eficientizarea culturii usturoiului, care a pierdut tot mai mult teren in Romania din cauza importului masiv din tari terte.
 
In acelasi timp, se are in vedere identificarea de solutii pentru sprijinirea sectorului si crearea de lanturi de distributie, intre producatori si comercianti.
 
In perioada urmatoare se va organiza o noua reuniune la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a stabili care sunt sarcinile ce revin fiecarui actor de pe filiera.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016