Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 30.000 de hectare de porumb uscate complet, doar in judetul Dolj

peste-30000-de-hectare-de-porumb-uscate-complet-doar-in-judetul-dolj

Aproape 80% din suprafata cultivata cu porumb in judetul Dolj a fost afectata de seceta prelungita, iar un sfert din suprafata a fost distrusa in totalitate, informeaza specialistii DADR din judet.


Potrivit datelor Directiei Agricole Dolj, 91.000 de hectare din cele 118.000 cultivate cu porumb au fost afectate de seceta, dintre care 30.000 de hectare sunt distruse in proportie de 100%.

Oliver Costea, directorul Directiei Agricole Dolj, a declarat, luni, ca cele mai afectate culturi sunt cele din zonele Cetate si Lunca Jiului, iar din suprafata totala pe care agricultorii au cultivat porumb, doar 35.000 de hectare au fost asigurate.

In ceea ce priveste productia de grau din acest an din judetul Dolj, aceasta a fost de 2,5 tone/hectare, o productie considerata de specialisti drept una buna raportata la nivelul scazut al precipitatiilor inregistrat in toamna si in prima parte a iernii.

Si culturile de pepeni verzi si galbeni nu avut de suferit din cauza lipsei precipitatiilor, toate cele 8.386 de hectare de bostan fiind afectate, chiar daca oamenii si-au achizitionat sisteme de irigat prin picurare. in schimb, nimeni nu si-a asigurat cultura in eventualitatea unei calamitati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Seceta a afectat si vita-de-vie si legumele, pentru toate cele 10.500 de hectare de vita-de-vie raportandu-se un grad de daunare de peste 30%, la fel ca si la cele 7.698 de hectare de legume.

In ceea ce priveste cele 137 de hectare cultivate cu tutun si cele 258 de hectare de mustar, acestea au fost distruse de seceta in totalitate, iar agricultorii s-au ales doar cu pagube, fiindca niciuna dintre culturi nu a fost asigurata impotriva calamitatilor naturale.

Ca si celelalte culturi, rapita a avut de suferit de pe urma secetei inca din toamna, cand fermierii au fost nevoiti sa intoarca pamantul, pentru a inlocui cultura afectata cu o alta. Din cele 8.039 de hectare de rapita care au mai ramas, jumatate au fost distruse in proportie de 100%, iar 2.000 de hectare in proportie de 30%, productia raportata fiind de 1.000 de kilograme/hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016