Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul porumbului in septembrie 2011, intre 0,7 si 1,5 lei kilogramul

pretul-porumbului-in-septembrie-2011-intre-07-si-15-lei-kilogramul

Potrivit datelor furnizate de MADR, pana la data de 14 septembrie a fost recoltata doar 11% din suprafata cultivata cu porumb, respectiv 284.292 hectare, la o productie medie de 4,3 tone la hectar. Agroromania va prezinta mai multe date despre estimarile privind productia de porumb in anul 2011 si despre pretul porumbului in luna septembrie 2011.


Vezi cat porumb exporta Romania anul acesta!

Productia obtinuta de pe aceasta suprafata depaşeşte 1,22 milioane de tone. Estimarile MADR arata pentru 2011 o recolta de 10,87 milioane tone porumb boabe, de pe 2,6 milioane de hectare, la un randament de 4,1 tone la hectar.

Expertii considera ca exporturile de porumb ale Romaniei şi Ucrainei pot contribui in acest an la reducerea deficitului existent pe piata mondiala şi la limitarea creşterii preturilor. Numai in ultimul an, pretul porumbului a crescut pe piata mondiala cu 67%.

"Romania şi Ucraina pot absorbi o parte importanta din cererea de porumb care merge in mod normal catre SUA şi America de Sud", a declarat recent directorul general al traderului de cereale Aston FFI din Lausanne (Elvetia), Peter Beirmann, citat de Bloomberg.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acesta sustine ca furnizorii din regiunea Marii Negre ar putea absorbi cererea din Egipt şi din Africa de Nord. Autoritatile ucrainene au anuntat o productie record de porumb, in 2011, avansand cifra de 17 milioane de tone, ceea ce reprezinta o recolta mai mare cu 70% fata de cea obtinuta in anul anterior de piata (10 milioane de tone). Ucraina va putea exporta in aceste conditii circa 10 milioane tone de porumb.

La Bursa de Marfuri de la Chicago, porumbul era cotat pentru septembrie la 285,80 dolari pe tona şi la 289,94 dolari pe tona pe contractele futures din decembrie, iar pe piata interna acesta se vinde cu pretrui cuprinse intre 0,7 şi 1,5 lei/kg.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016