Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de legume spun ca Romania a ramas la nivelul anilor '90 din punct de vedere tehnologic

producatorii-de-legume-spun-ca-romania-a-ramas-la-nivelul-anilor-90-din-punct-de-vedere-tehnologic

Este parerea presedintelui Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe din Romania, Vlad Gheorghe, exprimata cu ocazia lansarii Caravanei privind asocierea fermierilor din sectorul horticol, organizata de Ambasada Olandei la Bucuresti.


Prezent zilele trecute la festivitatea de lansare a campaniei de informare initiata de ambasada Olandei, ce are ca scop incurajarea asocierii in randul horticultorilor romani, Vlad Gheorghe, presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe din Romania, a precizat ca Romania detine capacitate, sol fertil si traditie in cultivarea fructelor si legumelor, insa a ramas la nivelul anilor '90 din punct de vedere tehnologic.
 
„Potentialul Romaniei este inestimabil si nu doar datorita solului fertil, ci si a calitatii factorului uman. Noi avem experienta pe care am demonstrat-o pana in 1989, cand aveam 3.000 de hectare de sere si eram prezenti in toate tarile europene si din Balcani. Empiric, producem si concuram piata, dar am fost lasati de izbeliste in privinta concurentei neloiale, chipurile din tarile intra-comunitare, dar, de fapt, exista Turcia, care introduce prin Bulgaria. Din pacate, la noi, factorul cercetarii a fost intrerupt 25 de ani, iar daca nu se doreste ca domeniul cercetarii sa isi arata adevaratele merite si contributia pe care a avut-o in experienta anterioara, vom sta la mana oricarei tehnologii”, a spus acesta.
 
In opinia lui Vlad Gheorghe, initiativa Olandei de a prezenta tehnologiile si asocierea sunt binevenite si laudabile, daca se creeaza un parteneriat corect in care producatorii romani sa poata cumpara tehnologie la dobanzile percepute de bancile olandeze.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Olanda trebuie sa inteleaga ca avem potential stiintific, avem destui doctori docenti in ale agriculturii, dar nu avem din punct de vedere tehnic, adica cercetarea nu a produs tehnic, ca sa fie in top cu ultimele tehnologii. Ei vor sa isi vanda tehnologia, iar noi suntem de acord sa o cumparam, dar sa ne creeze conditii sa o cumparam la dobanda bancilor din Olanda si atunci suntem competitivi cu cine vor ei pe piata. Intr-adevar, Olanda detine tehnologie ultramoderna pentru spatii protejate, iar ca aplicare la nivelul Romaniei nu ne dorim, ca producatori, decat o finantare corecta, pentru ca un hectar de sera inseamna 1 — 1,2 milioane de euro investitii. Care dintre banci ar putea sa finanteze un modul de 25 de hectare, in conditiile in care rentabilitatea lui se amortizeaza in trei ani? Nu cred ca vreuna dintre banci ar fi un partener loial care sa iti dea o facilitate fiscala fara garantii si gajuri la 25 de milioane euro investitie. Daca vor sa ne ajute intr-adevar, sa ofere tehnologia pe care o detin la dobanda bancii din Olanda si va demonstrez practic ca Romania isi revine intr-un an. Noua ne trebuie constructia si noi putem plati in productie, iar daca ne valorifica si productia este un dublu avantaj”, a mai declarat acesta. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016