Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de grau 2012. Stefan Niculae, presedintele Agrostar, este optimist

productia-de-grau-2012-stefan-niculae-presedintele-agrostar-este-optimist

Productiile vegetale din 2012 vor fi mai mici cu 2-3% fata de 2011 din cauza secetei inregistrate in toamna anului trecut, desi ploile cazute in luna mai au salvat aproape toate culturile agricole din acest an, considera presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura - Agrostar, Niculae Stefan. Declaratia acestuia este una optimista, in conditiile in care multi fermieri estimeaza pierderi de pana 30% la grau.


"Nu cred ca vom avea productiile anului 2011 pentru ca, din pacate, am avut o toamna secetoasa si agricultorii au pierdut multi bani la cultura de rapita, care a fost distrusa in proportie de 80%. Ploile din luna mai ne-au salvat insa foarte mult, au fost bune pentru toate culturile, chiar daca pe ici pe colo au mai fost probleme. Cred ca o sa avem productii bunicele in 2012, cel putin la cultura graului si orzului, desi suntem inca la mana Domnului pentru ca acum avem nevoie de soare. La porumb si floarea soarelui vor fi productii foarte bune, iar pe total, cred ca productiile vegetale vor fi mai mici cu 2-3% fata de anul trecut" a declarat, miercuri, pentru AGERPRES presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Acesta a precizat ca nu trebuie neglijat fenomenul de diminuare a suprafetelor cultivate, pe care Ministerul Agriculturii ar trebui sa-l analizeze cat mai rapid si sa ia masuri pentru comasarea si cadastrarea terenurilor agricole.

"Cred ca trebuie sa tinem cont si de suprafetele cultivate in acest an in comparatie cu anii 2011 si 2010. Suprafetele s-au diminuat. Acest aspect este un semnal de alarma pe care actuala conducere a Ministerului Agriculturii trebuie sa il analizeze, iar pana in toamna sa vedem ce politici pot fi facute pentru comasarea terenurilor agricole. De asemenea, in ceea ce priveste cadastrul terenurilor agricole, Guvernul va trebui sa aloce fonduri de la stat, sa gaseasca fonduri europene sau un parteneriat cu Banca Mondiala pentru a rezolva aceasta problema intrucat micul producator nu va avea nicio solutie", a precizat Stefan.

In ceea ce priveste structura culturilor in Romania, seful Agrostar considera ca aceasta nu se poate schimba in viitor decat prin politici agricole. "Structura pe culturi este o discutie de foarte multi ani, dar care nu cred ca se va schimba in viitor pentru ca nu ai cum, traditional, sa il faci pe agricultorul din Baragan sa cultive altceva. Acest lucru se poate schimba numai prin politici agricole, daca subventionam mai puternic graul sau avem o anumita politica pe o anumita cultura, insa de 20 de ani avem aproximativ aceeasi structura, respectiv cereale pentru zonele traditionale de campie, pasuni si alte culturi in zonele de deal si de munte", a mai adaugat presedintele Agrostar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, suprafata totala insamantata cu culturi de primavara era de 5,24 milioane hectare la data de 6 iunie 2012, ceea ce reprezinta aproape 90% din suprafata programata pentru 2012, de 5,88 milioane hectare. Porumbul ocupa cea mai mare suprafata din culturile insamantate in primavara, respectiv 2,67 milioane hectare, floarea soarelui - 1,09 milioane ha, iar graul de primavara a fost insamantat pe 72,6% din suprafata estimata de 13.982 ha.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016