Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productii mai bune decat anul trecut la grau si orz

productii-mai-bune-decat-anul-trecut-lagrau-si-orz

A scazut, in schimb, productia de rapita, principala cauza fiind lipsa precipitatiilor.


Seful MADR a anuntat zilele trecute in cadrul unei intalniri cu fermierii ca s-a incheiat campania de recoltare a culturilor de toamna, fiind in masura sa comunice si care a fost productia inregistrata in acest an la respectivele culturi.
 
Ministrul Daniel Constantin a tinut sa precizeze ca cel mai important este faptul ca seceta nu a afectat semnificativ aceste culturi, asa ca productiile au fost la nivelul anilor precedenti, inregistrandu-se o scadere doar la rapita.
 
La cultura graului, rezultatele sunt usor mai bune decat anul trecut. Astfel, daca in 2014 cultura medie la hectar a fost de 3,64 tone, in anul 2015 a fost de 3,68 de tone. Cantitatea totala de grau recoltata, conform datelor centralizate pana in prezent la MADR, este de 7,5 milioane de tone, comparativ cu 7,4 milioane de tone in anul 2014.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acelasi timp, productia medie la hectar obtinuta la orz a fost de 4,03 tone, in timp ce in 2014 a fost de numai 3,8 tone, iar cantitatea totala recoltata ajuns la 1,051 milioane de tone.
 
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a precizat ca rapita a avut de suferit in 2015, dar nu dramatic, productia medie fiind de 2,36 tone la hectar.
 
„Pentru rapita productia la hectar a avut de suferit in sensul ca avem o productie mai mica, dar nu dramatic, respectiv 2,36 tone, comparativ cu 2,57 tone la hectar in 2014, iar productia totala este 956.886 tone”, a precizat Daniel Constantin.
 
Daca lipsa precipitatiilor nu a afectat semnificativ culturile de toamna, cu totul altfel stau lucrurile in ceea ce priveste culturile insamantate in primavara. respectiv porumbul si floarea soarelui.
 
„Vremea afecteaza culturile, afecteaza agricultura si probabil pe ansamblu vor fi pierderi la fiecare fermier, dar pe culturile de primavara, nu pe cele de toamna. Facem tot posibilul ca din punct de vedere bugetar si al pregatirii documentelor campania de toamna sa se deruleze in conditii bune si impreuna cu fermierii am agreat ca pana la sfarsitul lunii august sa acordam acele adeverinte, mai devreme, astfel incat sa isi poata contracta creditele si sa inceapa campania de toamna”, a mai declarat Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016