Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productii mici de grau si orz in judetul Tulcea

productii-mici-de-grau-si-orz-in-judetul-tulcea

Conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) estimeaza productii mici la orz si grau in acest an, din cauza temperaturilor nefavorabile.


"A inceput deja recoltatul orzului, iar productia pe cele 14.000 de hectare este de 2.000-2.500 de kilograme pe hectar. Este o productie mica din cauza ca nu am avut ploi nici in toamna anului trecut, la semanat, iarna nu au fost zapezi suficiente, ploile recente nefiind in sprijinul culturii", a declarat, luni, directorul DADR, Vasile Gudu, informeaza Agerpres.

In ceea ce priveste culturile de grau din judet semanate pe o suprafata de circa 80.000 de hectare, directorul Vasile Gudu a mentionat ca si in cazul acestei culturi productia va fi una mica.

"Sunt agricultori care au intors deja suprafetele cu grau si au cultivat floarea-soarelui, din cauza lipsei apei. Estimam pentru acest an agricol o productie de grau de circa 1.500 de kilograme la hectar, productii mai bune putand sa se inregistreze in zona Luncavita-Vacareni, unde incinta este irigata", a mai spus directorul DADR, Vasile Gudu.

In momentul de fata, in judet sunt irigate 383 de hectare de teren agricol, agricultorii neputand beneficia de sistemul de irigatii din cauza costurilor ridicate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, potrivit sursei citata, ploile inregistrate in ultima luna au afectat in judet culturile agricole pe o suprafata de circa 400 de hectare, dar culturile de prasitoare infiintate in primavara acestui an nu au fost afectate.

"Ploile din ultima perioada au fost importante pentru culturile de prasitoare - porumb si floarea-soarelui - cultivate pe o suprafata de 60.000 de hectare, respectiv 59.000 de hectare. In lipsa acestor ploi, culturile ar fi fost compromise.

In ceea ce priveste gradul de umiditate din sol, Tulcea se situeaza la un nivel optim in majoritatea zonelor, existand insa si suprafete la Casimcea si Jurilovca unde avem seceta pedologica. Deci este nevoie in continuare de apa pentru culturile prasitoare, cu atat mai mult cu cat prognoza anunta in continuare temperaturi ridicate", a mai precizat directorul DADR, Vasile Gudu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016