Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productii record de grau si rapita

productii-record-de-grau-si-rapita

Agricultura romaneasca ar putea inregistra, in 2016, cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, respectiv un business total de 24,5 miliarde lei, ca urmare a vremii favorabile din primavara, a investitiilor, relansarii consumului si a evolutiei preturilor, se arata intr-o analiza a Dekalb, divizie a Monsanto


Cifrele arata ca piata locala a graului va avea in 2016/2017 cel de-al cincilea sezon consecutiv de crestere din punctul de vedere al productivitatii graului si a patra recolta consecutiva de grau ce depaseste pragul de aproximativ 7 milioane de tone.
 
O productie record se preconizeaza si in segmentul rapitei, de 1,3 milioane de tone, in crestere cu 35% fata de volumul recoltat sezonul anterior, Romania urmand sa devina principalul producator de rapita de la Marea Neagra.

Potrivit estimarilor oficialilor Bursei Romane de Marfuri, preturile productiei agricole se vor mentine in acest an la 150-160 euro/tona la grau, 150-155 euro/tona la porumb si de peste 380-390 euro/tona in cazul rapitei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Evolutia este incurajatoare in conditiile in care, in ultimii trei ani, pretul graului a inregistrat o scadere de 25%, iar cel al porumbului de 15-17%.
 
Dincolo de perspectivele financiare ale agriculturii romanesti, analiza arata ca gradul de faramitare a terenurilor agricole continua sa reprezinte o provocare importanta pentru evolutia acestui sector.
 
Marea majoritatea a afacerilor din agricultura se deruleaza, in prezent, pe suprafete de pana in 500 hectare, in timp ce fermele mari, cu peste 2.000 hectare, reprezinta doar 6% din totalul companiilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016