Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretarul de Stat Daniel Botanoiu, despre starea actuala a culturilor

secretarul-de-stat-daniel-botanoiu-despre-starea-actuala-a-culturilor

Acesta avetizeaza ca fenomenele meteo extreme anuntate de meteorologi pot afecta productia.


Conform oficialului din cadrul MADR, culturile insamantate in toamna anului trecut - graul, orzul si rapita - se afla intr-o stare avansata de dezvoltare, insa variatiile de temperatura si fenomenele meteo extreme pot afecta nivelul productiei finale, daca acestea devin persistente.
 
„Culturile insamantate in toamna sunt dezvoltate corect in aceasta perioada din aprilie. Este un an cu culturi destul de avansate, la orz chiar a aparut spicul si burduful. Variatiile de temperatura pot fi o problema, dar daca temperaturile nu se duc sub 10 grade Celsius si nu sunt persistente, acestea nu vor afecta culturile foarte mult. Culturile sufera doar daca variatiile sunt bruste pentru ca planta consuma mai multa energie ca sa se adapteze, fie la temperaturi ridicate, fie la cele scazute, si aceasta pierdere de energie inseamna o diminuare a calitatii pe productia finala. Deocamdata nimeni nu poate sa evalueze ce nivel al productiei vom avea in acest an, deoarece in prezent sunt dezvoltate corect si orzul si grau si rapita. Nu trebuie sa uitam ca anul acesta culturile se vor recolta mai repede decat in anii anteriori pentru ca am avut o iarna calduroasa si au pornit mai repede in vegetatie decat de obicei. Va fi un an total diferit fata de anul trecut”, a declarat, pentru Agerpres, Daniel Botanoiu.
 
In cazul culturilor de primavara, reprezentantul MADR a precizat ca in zonele unde s-a semanat floarea soarelui si porumb, ploile din ultima perioada au fost o gura mare de oxigen.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din pacate grindina care a cazut zilele trecute in jurul Bucurestiului a afectat spatiile protejate cultivate legume, iar autoritatile nu exclud acordarea unui sprijin pentru agricultori dupa ce vor avea evaluarile finale.
„Pentru floarea soarelui si porumb, acolo unde au fost semanate, ploile din ultima perioada au fost o gura mare de oxigen si permit o rasarire uniforma. Mai sunt suprafete care trebuie insamantate in perioada urmatoare, dar azi, daca discutam despre insamantari, suntem in grafic. Se anunta seceta, dar depinde ce inseamna aceasta seceta, daca este brusca, la temperatura ridicata si cu variatii ale vantului, care usuca apa foarte repede sau este seceta pe o perioada mai lunga si lenta. In momentul de fata sunt zone aprovizionate mai bine cu apa, dar sunt si zone in care se simte lipsa precipitatiilor de-a lungul timpului, precum zona Moldovei, o parte din Dobrogea, o parte din centru si nord-est, dar nu pe arii extinse. Ploile din ultima perioada au cazut bine, exceptand grindina din apropierea Bucurestiului, unde au fost distruse spatii protejate cultivate cu legume. Aici trebuie gasite formule pentru a fi ajutati, insa abia acum se fac evaluari la nivelul primariilor si vom vedea ulterior, in functie de intensitate, ce putem face pentru producatori”, a explicat Botanoiu.
 
Potrivit sursei citate, vita de vie nu a suferit foarte mult din cauza fenomenelor meteo din aceasta primavara, insa, in cazul pomilor fructiferi, mai ales pentru caisi, situatia este ireversibila daca acestia au pornit in vegetatie, iar ulterior temperaturile au scazut sub 2 grade Celsius. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016