Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semanatul din poala, specific agriculturii empirice, este inca utilizat la un nivel ingrijorator de mare pentru o agricultura performanta. Vezi in articol observatiile AGROROMANIA pe teren

In data de 20 noiembrie 2011, impreuna cu o echipa a revistei AGRICULTURA ACTUAL am realizat cateva determinari si observatii la graul si rapita de toamna din judetele Giurgiu, Teleorman si Olt. In urma vizitelor si pozelor realizate la diferite parcele insamantate cu grau, am realizat o clasificare a fermierilor din regiune nsi a tipului de agricultura practicat.


Astfel, am stat de vorba atat cu fermieri care practica o agricultura intensiva, cu o dotare tehnica excelenta si care lucreaza suprafete de peste o mie de hectare, dar am intalnit si parcele pe care se practica agricultura de subzistenta si, mai grav, agricultura empirica. Aceste ultime categorii insumeaza, din pacate, circa 40% din suprafata agricola.

Fermierii care practica agricultura empirica nu respecta asolamentul. Suprafetele lucrate sunt insamantate cu samanta din hambar, iar pentru a infiinta o cultura de orz sau de grau sunt realizate in mod obisnuit urmatoarele lucrari:

-  dezmiristit prin 2-3 lucrari cu grapa cu discuri (GDU 3,2), realizand totodata si pregatirea patului germinativ
-  semanat manual "din poala, galeata sau sac"; semanat neuniform din punct de vedre al distibutiei semintelor/mp si al adancimii de semanat
-  o lucrare cu discul (GDU 3,2) pentru incorporarea semintelor de grau, dar multe seminte raman la suprafata solului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Lucrarile de ingrijire in cazul agriculturii empirice se rezuma la:

Fertilizat cu uree 100 – 120 kg/ha substanta bruta (50-60 kg/ha s.a.) in prima decada a lunii martie.
Un tratament in vegetatie (in a doua decada a lunii martie) co o solutie formata dintr-un erbicid pentru buruienile dicotiledonate, fungicid si un ingrasamant foliar. Substatele componente sunt stabilite, deobicei, de mecanizatorul care realizeaza tratamentul (prestari servicii).

In agricultura empirica, productiile sunt in functie de precipitatiile cazute si variaza intre 1800 si 2500 kg/ha.

Plantele din astfel de parcele sunt in diferite faze de vegetatie datorita adancimi neuniforme  de incorporare in sol.

In marea lor majoritate, acesti proprietari lucreaza suprafete cuprinse intre 0,5 si 3 ha, parcelate. Productia este destinata exclusiv gospodariei proprii: faina, producerea de furaje pentru animalele din curte si asigurarea necesarului de samanta pentru anul urmator.










Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016