Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin financiar de la Guvern pentru producatorii de fructe si legume

sprijin-financiar-de-la-guvern-pentru-producatorii-de-fructe-si-legume

Executivul a aprobat Hotararea privind acordarea de ajutor financiar organizatiilor de producatori si altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor si legumelor.


Prin acordarea acestui ajutor financiar se continua procesul de consolidare a formelor asociative in sectorul fructelor si legumelor, avand in vedere stimularea functionarii organizatiilor de producatori. Continuarea acordarii sprijinului financiar comunitar aferent programelor operationale implementate de organizatiile de producatori asigura obtinerea de productii continue si constante, in directa legatura cu exigentele marilor lanturi de magazine, precum si obtinerea unui disponibil de fructe si legume pentru export.

Pentru a beneficia de ajutor financiar, beneficiarii trebuie sa depuna si sa aiba aprobat un program operational. Programele operationale au o durata minima de 3 ani si maxima de 5 ani.

Ajutorul financiar din partea UE va fi egal cu valoarea contributiilor financiare ale membrilor sau ale organizatiei de producatori platite efectiv, dar limitat la 50% din valoarea reala a cheltuielilor suportate de organizatia de producatori, conform programului operational aprobat.

Sprijinul financiar comunitar este limitat la 4,1% din valoarea productiei comercializate (VPC) a fiecarei organizatii de producatori, pragul putand fi majorat in functie de anumite criterii. Procentul de 4,1% din VPC poate fi majorat la 4,6% din VPC in cazul organizatiilor de producatori si la 4,7% din VPC in cazul altor forme asociative pentru comercializare, cu conditia ca suma ce depaseste 4,1% din VPC sa fie destinata masurilor de prevenire si gestionare a crizelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Organizatiile de producatori recunoscute pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari isi pastreaza recunoasterea si pot beneficia de prevederile acesteia, cu conditia respectarii obligatiilor asumate la data recunoasterii.

Organizatiile de producatori care au un program operational aprobat inainte de data intrarii in vigoare a prezentei hotarari solicita in scris la centrele judetene ale APIA, pana la data de 1 noiembrie 2017, dupa caz continuarea/ modificarea/ inlocuirea programului operational pentru a beneficia de prevederile hotararii.

Prevederile se aplica inclusiv programelor operationale depuse spre aprobare pentru care nu a fost finalizata procedura de aprobare pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Prin acordarea sprijinului financiar se urmareste cresterea cantitativa si calitativa a produselor din sectorul fructe si legume si cresterea nivelului de valorificare a productiei, care impreuna pot asigura stabilizarea nivelului preturilor produselor pe piata; asigurarea materiei prime pentru unitatile de procesare; echilibrarea balantei comerciale prin stimularea ofertei de legume-fructe din productia autohtona.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016