Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabara: Pentru a ne feri de Diabrotica, avem doua solutii - rotatie pe 3-4 ani sau modificare genetica

valeriu-tabara-pentru-a-ne-feri-de-diabrotica-avem-doua-solutii-rotatie-pe-3-4-ani-sau-modificare-genetica

Invitat la evenimentul Ziua Porumbului, organizat in Ialomita de catre Nicolae Sitaru, presedintele LAPAR, ministrul roman al agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca va discuta cu omologul sau german pe subiecul biotehnologiilor in agricultura. Unul dintre obiective va fi cultivarea in Romania a soiei modificate genetic, o cerinta a marilor fermieri, sprijinita de actuala conducere a ministerului.


Soia este o premergatoare care imi permite inclusiv gestionarea apei si, atentie, premergatoarea care vine a treia rotatie, pentru a ma feri de Diabrotica. Altfel, la Diabrotica nu o sa putem face fata decat prin modificare genetica, a avertizat ministrul agriculturii.

Valeriu Tabara a precizat ca Romania pierde, anual, un miliard de euro datorita interdictiei de cultivare a GMO.

Vezi ce s-a mai discutat la ZIUA PORUMBULUI

Despre DIABROTICA VIRGIFERA, VIERMELE RADACINILOR DE PORUMB

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Diabrotica virgifera este un danator al porumbului care produce pagube atat in stadiul de larva cat si ca adult. Insectele adulte se hranesc cu limbul frunzelor de porumb, pe care le perforeaza de-a lungul nervurilor. Frunzele se ingalbenesc in jurul zonelor atacate, apoi se usuca. Adultii de Diabrotica consuma inclusiv polenul, matasea si boabele aflate in faza de lapte.

Atacul larvelor de Diabrotica se manifesta la nivelul radacinilor, pe care le pot distruge complet. Plantele atacate nu isi mai pot sustine tulpina, care se indoaie sub forma caracteristica de gat de gasca.

Tratamente impotriva DIABROTICA

Insecticidul consacrat pentru Diabrotica este Poncho 600 FS, produs de Bayer. Combaterea adultilor se poate realiza prin tratamente in vegetatie la avertizare cu Calypso 480 SC.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016