Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a demarat o campanie de informare pentru preevenirea pestei porcine africane

ansvsa-a-demarat-o-campanie-de-informare-pentru-preevenirea-pestei-porcine-africane

Initiativa vine dupa ce, in urma cu o saptamana, crescatorii de animale acuzau lipsa de reactie a autoritatilor in aceasta problema.


In contextul in care mai multe cazuri de pesta porcina africana au fost semnalate in Republica Moldova, ANSVSA a demarat zilele acestea o campania nationala de informare pentru a preveni aparitia unor astfel de cazuri si in gospodariile din Romania.
 
In acest sens, ANSVSA propune o serie de masuri pentru crescatorii de animale, vanatori si administratori de fonduri de vanatoare, precum si pentru calatori in conditiile in care pesta porcina africana este o boala grava, cu un impact economic devastator.
 
Astfel, specialistii veterinari recomanda crescatorilor de animale sa anunte imediat medicul veterinar pentru orice caz de imbolnavire sau moarte a unui animal, sa respecte masurile legale privind circulatia animalelor si sa nu hraneasca porcii cu resturi de mancare. In caz de imbolnavire, toti porcii din focar trebuie ucisi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru vanatori si administratori de fonduri de vanatoare, ANSVSA recomanda ca partidele de vanatoare la mistreti sa se desfasoare numai cu aprobarea autoritatilor, iar in cazul in care sunt depistati porci mistreti bolnavi sau morti pe fondul de vanatoare sa fie anuntat de urgenta medicul veterinar. De asemenea, consumul si comercializarea carnii mistretilor vanati se face numai dupa rezultatul analizelor.
 
Pentru a evita patrunderea virusului in tara este interzis traficul transfrontalier din tarile afectate de maladie cu porci vii, carne de porc proaspata, refrigerata, congelata si cu produse si subproduse din carne de porc.
 
In contextul riscului major de aparitie a unor cazuri de pesta porcina africana in Romania, crescatorii de animale si-au exprimat saptamana trecuta ingrijorarea ca autoritatile nu au luat pana acum masurile necesare pentru prevenirea imbolnavirilor si nici nu exista un plan de actiune pentreu o astfel de situatie.
 
Membrii Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania au remis un comunicat in care spun ca verificarile la porci in gospodariile populatiei, in contextul riscului major de aparitie a pestei porcine africane, nu au fost declansate inca si cereau ca aceste actiuni sa demareze urgent, dat fiind pericolul de introducere a virusului in tara noastra.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016