Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a ridicat restrictiile referitoare la circulatia animalelor pe teritoriul Romaniei

ansvsa-a-ridicat-restrictiile-referitoare-la-circulatia-animalelor-pe-teritoriul-romaniei

Acestea fusesera impuse ca urmare a cazurilor de Boala limbii albastre aparute in mai multe judete din tara.


Dupa cum au anuntat ieri oficial reprezentantii ANSVSA, restrictiile pentru circulatia animalelor impuse de evolutia bolii limbii albastre au fost ridicate pe teritoriul Romaniei.
 
„ANSVSA a dispus ca data de 2 decembrie 2014 sa fie declarata data de debut a perioadei libere de vectori care transmit virusul bolii Bluetongue. Decizia a fost luata ca urmare a indeplinirii criteriilor stabilite in reglementarile europene. Drept urmare, zonele de control de pe teritoriul tarii noastre se elimina, iar tot teritoriul Romaniei va constitui zona de protectie pentru Boala limbii albastre. Acest inseamna ca, animalele receptive pot circula fara restrictii pe teritoriul national, cu obligativitatea ca animalele sa fie clinic sanatoase”, se arata in comunicatul ANSVSA.
 In acest context, ANSVSA a elaborat un set de recomandari, pentru crescatorii de animale, care cuprinde o serie de masuri de profilaxie nespecifica. Aceste masuri au rolul de a preveni infectarea animalelor receptive cu virusul bolii care provoaca boala.
 
De asemenea, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor organiza intalniri cu asociatiile de crescatori de animale pentru a le prezenta aceste recomandari si vor distribui materiale informative cu acest continut, prin intermediul retelei sanitare veterinare din teritoriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Boala limbii albastre este o boala specifica rumegatoarelor, care nu se transmite la alte specii de animale fata de cele enumerate mai sus sau la oameni.
 
Boala este produsa de un virus transmis prin intermediul unor insecte de dimensiuni mici cuprinse intre 1-3 mm, care inteapa animalul receptiv si pot transmite boala de la un animal la altul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016