Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autoritatile din Romania si Bulgaria s-au intalnit pentru a discuta despre pesta porcina africana

autoritatile-din-romania-si-bulgaria-s-au-intalnit-pentru-a-discuta-despre-pesta-porcina-africana

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Petre Daea, alaturi de ministrul apelor si padurilor, Ioan Denes si presedintele ANSVSA, Geronimo Branescu, s-au intalnit la sediul MADR, cu o delegatie condusa de Rumen Porozdanov, ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor din Republica Bulgara.


Din cadrul delegatiei bulgare au mai facut parte Yanko Ivanov, ministru adjunct, directorul executiv al Agentiei bulgare de Siguranta Alimentara, Damyan Iliev, directorul executiv al Agentiei Padurilor din Bulgaria, respectiv Grigor Gogov, precum si experti din cadrul structurilor de resort. Din partea Romaniei au fost prezenti secretarul de stat Daniel Botanoiu, subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima, precum si directori si experti din cadrul directiilor de specialitate ale MADR.
 
In cadrul intalnirii a fost discutata o problema de actualitate cu care cele doua tari se confrunta: pesta porcina africana. Omologul bulgar a aratat un deosebit interes pentru modul in care autoritatile romane au gestionat aceasta situatie. Astfel, ministrul Petre Daea a facut un scurt istoric al tuturor masurilor luate pentru combaterea si stoparea raspandirii virusului pestei porcine africane.
 
Reprezentantii ANSVSA au subliniat ca planul de contingenta, care este unitar aplicat la nivelul UE, a fost si este instrumentul de lucru pentru combaterea PPA. In Romania, interventia a fost pusa in aplicare din data de 31 iulie 2017, cand a fost depistat primul focar de PPA, actionand atat in ceea ce priveste profilaxia, cat si pentru eradicare. S-a actionat cu metodele specifice, dupa principiile sanitare-veterinare cunoscute, respectand procedurile validate de-a lungul vremii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Literatura de specialitate, din nefericire, nu pune la dispozitie elemente de cunoastere,  transferul reciproc de informatii in domeniu devenind astfel necesar, asa incat cele doua parti au schimbat opinii atat de necesare pentru prevenirea si combaterea acestei boli.
 
Ministrul roman al agriculturii, precum si presedintele ANSVSA, au subliniat importanta cercetarii avand in vedere schimbarile climatice si necesitatea alocarii unor fonduri suplimentare domeniului. In acest context Romania a lansat ideea infiintarii unui centru de cercetare a pestei porcine africane si i-a invitat pe oaspetii bulgari sa se alature acestui demers. In cadrul discutiilor, Petre Daea a declarat ca „Politica Agricola Comuna trebuie sa dea raspuns prin structura bugetara celor doua teme de perspectiva: modificarile climatice si prevenirea/combaterea bolilor si daunatorilor, concretizat in abordari pragmatice cu file de buget distincte in cadrul financiar multianual 2021-2027.”
 
Un alt subiect pe agenda intalnirii a fost legat de bolile cu care Bulgaria se confrunta in momentul de fata: pesta micilor rumegatoare si dermatoza nodulara la bovine. Autoritatile romane au dorit sa afle modul in care partea bulgara a controlat aceasta situatie precum si rezultatele cercetarilor in acest domeniu.
 
Ministrul Petre Daea l-a asigurat pe omologul sau de intreg sprijinul in ceea ce priveste gestionarea pestei porcine africane. La randul sau, ministrul bulgar a afirmat ca „experienta Romaniei in combaterea pestei porcine africane va fi foarte utila pentru noi”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016