Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiarii platilor pentru pescuit vor putea primi avansuri de pana la 40% din prefinantare

beneficiarii-platilor-pentru-pescuit-vor-putea-primi-avansuri-de-pana-la-40-din-prefinantare

Beneficiarii fondurilor europene pentru pescuit vor primi avansuri de pana la 40% in baza unei scrisori de garantii bancare, garantata la randul ei de catre FGCIMM. Noul amendament, conceput de catre oficialii Ministerului Agriculturii, ca urmare a transelor mici de capital de care dispuneau beneficiarii, a declarat George Turtoi, citat de Recolta.eu


Practic, spun cei din MADR, este vorba de o combinatie intre avansuri, garantare si plata la factura, sumele necesare urmand sa provina din prefinantare.
 
 „Mergea greu absorbtia pentru ca beneficiarii veneau cu transe de plata foarte mici. Din cauza ca nu aveau banii de avans, cei in cauza nu aveau nici suma pe care s-o ruleze pe parcursul proiectului. (...) Pe bruma de bani pe care o aveau, faceau cate ceva, veneau s-o ramburseze, iar pana primeau banii, erau nevoiti sa stopeze lucrarea, din cauza ca nu aveau cu ce s-o continue si mergea foarte-foarte greu absorbtia. Chiar daca am reusit s-o deblocam definitiv in luna martie (partea de plata din partea Comisiei Europene), platile mergeau foarte greu din cauza ca nu aveam avansuri, nu aveam plata la factura, nu aveam nimic.
 
Am modificat legea, am bagat avansuri de pana in 40 la suta pe baza unei scrisori de garantii bancare, garantata la randul ei de catre FGCIMM, pentru ca cu ei lucram pe partea de pescuit si, in acelasi timp, un sistem de plata la factura putin atipic, in speta o combinatie intre plata la factura si avans. Este un fel de avans la fiecare transa de plata. Asta inseamna ca beneficiarul vine cu cererea de plata, la care se aduce factura si o scrisoare de garantie bancara, pe valoarea facturii. Tu ii dai banii, el plateste, in sapte zile iti aduce ordinul de plata si se inchide rambursarea. La urmatoarea transa la fel iti vine, tot cu factura s.a.m.d. Scrisoarea de garantie bancara pe care o are beneficiarul pentru implementarea proiectului, nici macar nu se emite la fiecare factura o alta scrisoare, ci se inchide suma asta si se deschide tot pe aceiasi scrisoare o alta suma si tot asa. Este un sistem destul de lejer”, a afirmat George Turtoi.
 
Derogare a fost obtinuta in urma negocierilor cu Comisia Europeana (CE), chiar daca regulamentul european nu prevedea posibilitatea de a da avansuri. Oficialii de la Bruxelles au fost de acord cu acordarea de avansuri pe partea de prefinantare, pentru ca pe aceasta parte, pur si simplu „nu exista reguli de cheltuire”, a mai precizat Turtoi, citat de Recolta.eu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Reglementarile la zi in sectorul pescuit, precum si alocarile aferente programului ar putea fi gata in luna iunie, sustine Turtoi. . Acesta a spus ca, deja, au fost pregatite intalniri cu toti beneficiarii de pe pescuit, intalniri care vor avea loc la nivel regional.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016