Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boala Newcastle, depistata in mai multe gospodarii brasovene

boala-newcastle-depistata-in-mai-multe-gospodarii-brasovene

Un focar de pseudopesta aviara (Boala de Newxastle) a fost depistat in zona localitatii Tohanul Vechi, a anuntat, miercuri, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Brasov. Belarus este prima tara care a anuntat restrictii temporare la importul de pasari si carne de pasare din Romania. Reprezentantii crescatorilor de pasari spun ca e vorba de un caz izolat si ca decizia Belarusului nu va afecta comercial sectorul avicol romanesc.


"In conformitate cu Manualul Operational si a Planului de Contingenta pentru Boala de Newcastle s-au luat urmatoarele masuri: au fost ucise toate pasarile susceptibile de contaminare din cinci exploatatii afectate (gospodarii ale populatiei) intr-un numar total de 99 capete pasari, printr-o metoda care sa asigure bunastarea in timpul uciderii conform ghidurilor de bunastare animala, iar cadavrele de pasari, deseurile (furaje, gunoi de grajd, etc) susceptibile a fi contaminate au fost clasificate si dirijate catre Protan SA – Sucursala Codlea pentru incinerare. De asemenea, spatiile folosite pentru cazarea pasarilor, imprejmuirile lor, drumul de acces si echipamentele au fost dezinfectate, iar conform planului de masuri de combatere a bolii, vor fi efectuate actiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare la intervale de 7 zile, astfel incat nici o pasare nu va fi introdusa in gospodarii decat dupa 21 de zile de la dezinsectia finala", a comunicat DSVSA Brasov.

Pana in prezent, spun reprezentantii DSVSA Brasov, nu exista dovezi de raspindire a bolii, ultimul caz cunoscut de imbolnavire fiind in data de 3 octombrie.

"De la faza de suspiciune, pana la confirmarea bolii, au murit 206 pasari, 53 de pasari au fost ucise de proprietari, iar alte 99 au fost ucise ca urmare a masurilor luate de catre DSVSA. Se monitorizeaza in continuare starea de sanatate a pasarilor din toate zonele judetului Brasov", se mai precizeaza in comunicatul DSVSA Brasov.

Interdictie la exportul in Belarus

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Belarus a interzis temporar importul de pui, a anuntat marti Departamentul pentru Supraveghere Veterinara si Alimente din cadrul Ministerului belarus al Agriculturii si Alimentatiei.

Interdictia a intrat in vigoare la data de 15 octombrie si se refera la importul de pui vii, oua pentru incubator, carne de pui si toate tipurile de pui procesat, pene si nutret, cu scopul de a preveni raspandirea bolii.

Ilie Van, UNCPR: Aparitia acestui virus intr-o gospodarie taraneasca nu afecteaza industria avicola


Aparitia focarului de pseudopesta aviara nu afecteaza efectivele de pasari din Romania si nici comertul cu pui si carne de pasare, a declarat, marti, pentru Agerpres, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

"Romania nu exporta si nici nu importa pui si carne de pasare din Belarus, iar aparitia acestui virus intr-o gospodarie taraneasca nu afecteaza industria avicola din tara. Pseudopesta aviara este o boala vaccinabila care poate fi tratata in cel mult doua saptamani. Aceasta mai circula din cand in cand printre pasarile din curtile taranilor, dar nu prezinta niciun risc. in ultimii 2-3 ani, Romania nu s-a confruntat cu aceasta boala in fermele avicole pentru ca efectivele de pasari sunt protejate prin vaccinare", a spus Ilie Van.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016