Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce au cerut reprezentantii crescatorilor de oi la intalnirea de la Ministerul Agriculturii

ce-au-cerut-reprezentantii-crescatorilor-de-oi-la-intalnirea-de-la-ministerul-agriculturii

Joi, 11 aprilie, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire la care au participat, pe de o parte, secretarii de stat Daniel Botanoiu (MADR), Georgeta Bratu (MMFPSPV), Dan Manolescu (MFP), iar pe de alta parte reprezentantii asociatilor crescatorilor de ovine din Romania, informeaza un comunicat al MADR.


Discutiile au vizat mai multe subiecte, printre care posibilitatea gasirii unei derogari de la Codul Muncii cu privire la angajarea prin contract a ciobanilor, clarificari legate de adaptarea impozitarii exploatatiilor din zona montana la veniturile din aceasta zona defavorizata, clarificari privind plata TVA-ului pentru fermierii care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an, clarificari privind impozitarea subventiilor care se dau in agricultura, chestiuni legate de infiintarea Camerelor Agricole, a legii pajistilor si a certificatelor de producatori.

In ceea ce priveste solicitarea reprezentantilor crescatorilor de ovine de a identifica o derogare de la Codul Muncii cu privire la angajarea prin contract a ciobanilor pe motiv ca aceasta masura ar fi neaplicabila din cauza educatiei precare a acestora si a parasirilor dese a locurilor de munca inregistrate in acest domeniu, s-a convenit infiintarea unei comisii interministeriale care, impreuna cu delegatii crescatorilor de ovine,sa identifice posibilitatea unei derogari de la Codul Muncii fie printr-un statut al ciobanilor, fie prin modificarea legii zilierilor astfel incat sa fie cuprinsa si aceasta categorie socio-profesionala.

​Referitor la adaptarea impozitarii exploatatiilor agricole la veniturile mai mici din zonele montane defavorizate, li s-a comunicat fermierilor ca aceasta masura va fi aplicata incepand cu anul viitor.

​Cu privire la plata TVA-ului pentru vanzarile care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an, reprezentantul Ministerului Finantelor Publice le-a comunicat fermierilor ca aceasta masura este corecta si se aplica tuturor celor care depasesc acest cuantum, indiferent de obiectul de activitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, la interventia secretarului de stat Daniel Botanoiu, s-a convenit ca Ministerul Finantelor Publice sa transmita o circulara catre toate administratiile financiare judetene, astfel incat sa existe o practica unitara in ceea ce priveste colectarea impozitelor provenite din activitatile agricole.

La finalul discutiilor, secretarul de stat Daniel Botanoiu a clarificat cateva aspecte privind legea pajistilor, legea infiintarii camerelor agricole, precum si unele chestiuni legate de implementarea certificatelor de producatori in piete.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016