Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce le-a promis ministrul agriculturii crescatorilor de bovine

ce-le-a-promis-ministrul-agriculturii-crescatorilor-de-bovine

Astazi, ministrul agriculturii a avut o intalnire cu reprezentantii celor mai importante organizatii ale crescatorilor de bovine si ale procesatorilor din industria laptelui. La intalnire au participat Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL), Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Asociatia Holstein RO, Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca Tip Simmental, Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Romania.


Pe agenda discutiilor s-a aflat proiectul de lege privind stabilirea relatiilor contractuale din sectorul laptelui si al produselor lactate, precum si recunoasterea organizatiilor de producatori din sectorul laptelui si al produselor lactate.

Acest proiect se afla la ministerele avizatoare. Potrivit acestuia utilizarea unor contracte scrise care respecta anumite conditii de forma, incheiate inainte de livrare, continand elemente de baza, ar putea contribui la consolidarea responsabilitatii operatorilor din lantul produselor lactate, la ameliorarea repartitiei preturilor, la adaptarea ofertei la cerere, precum si la evitarea anumitor practici comerciale neloiale. Se stabileste ca livrarea de lapte crud pe teritoriul Romaniei sa faca obiectul unui contract scris intre producatori si primii cumparatori sau primii cumparatori trebuie sa faca o oferta scrisa de contract de livrare a laptelui crud.

Durata minima a contractului trebuie sa fie de cel putin 12 luni. Prin intermediul acestei legi se reglementeaza recunoasterea organizatiilor de producatori constituite numai din agricultorii producatori de produse lactate sau asociatiilor acestora, care sa negocieze in mod colectiv clauzele contractelor, mai ales preturile, astfel incat sa se asigure agricultorilor din sectorul produselor lactate un nivel de trai echitabil. Puterea lor de negociere fata de unitatile de prelucrare a produselor lactate ar trebui sa fie consolidata, ducand la o repartizare mai echitabila a valorii adaugate de-a lungul lantului de aprovizionare.

Prin acest act normativ se desemneaza ca autoritate competenta pentru recunoasterea organizatiilor de producatori, respectiv asociatiilor organizatiilor de producatori din sectorul laptelui si al produselor lactate Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Autoritatea competenta monitorizeaza declaratiile obligatorii in sectorul laptelui si al produselor lactate, asa cum este prevazut la art.185e din Regulamentul (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Promisiuni de sprijin dupa 2014


Ministrul agriculturii a mai punctat ca are in vedere in elaborarea urmatorului program de dezvoltare rurala, 2014-2020, identificarea de solutii pentru sustinerea producatorilor de lapte.

Si aceasta pentru ca din 2015 cotele de lapte vor fi eliminate iar nivelul de competitie al fermelor de lapte din Romania este mai redus. "

Cel mai tarziu in anul 2015, probabil ca vor fi eliminate cotele de lapte si atunci Romania va trebui sa faca fata competitei din Vest. Si in momentul de fata se importa o cantitate foarte mare de lapte din Vest, dar dupa eliminarea cotelor de lapte producatorii din Vest vor putea sa produca mai mult, sa comercializeze mai mult, si sigur ca va fi o competitie mai mare pentru ca – stim bine – sprijinul acolo este mai important, costul de productie este mai mic. De aceea, cred ca ar trebui sa venim cu masuri si sa sprijinim prin PNDR acele ferme pentru a face fata si pentru a nu avea o mare problema cu sectorul de lapte", a afirmat ministrul agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016