Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce pasi trebuie sa urmeze fermierii care doresc sa primeasca despagubiri pentru pesta porcina africana

ce-pasi-trebuie-sa-urmeze-fermierii-care-doresc-sa-primeasca-despagubiri-pentru-pesta-porcina-africana

Pentru a obtine despagubirile cuvenite, proprietarii gospodariilor afectate de pesta porcina se vor adresa Directiilor Agricole judetene, unde vor depune documentatia eliberata de DSVSA, iar despagubirea se va calcula in functie de greutatea standard de 110 kg.


Intr-o prima faza, gospodarii primesc de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor judeteana - in judetul de domiciliu - un proces-verbal de ucidere a porcilor infestati si o fisa de evaluare.
 
Ulterior, beneficiarii depun la Directiile pentru Agricultura judetene (respectiv, dupa caz, a municipiului Bucuresti) o cerere de plata a ajutorului de stat, insotita de urmatoarele documente justificative:
a) copie de pe procesul verbal de ucidere, obtinuta de la DSVSA judeteana;
b) copie de pe fisa de evaluare, obtinuta de la DSVSA judeteana;
c) copie de pe cartea de identitate;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

d) dovada cont bancar.
 
Cererile de plata se depun lunar, incepand cu luna octombrie a anului 2018, dar nu mai devreme de primirea Deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. Ultima luna de depunere a cererilor de plata este luna octombrie a anului 2020.
 
Plata ajutorului se realizeaza in termen de 30 de zile pentru cererile de plata depuse in luna anterioara. Prin exceptie, plata ajutorului pentru cererile de plata depuse in luna decembrie, se realizeaza pana in data de 10 martie, inclusiv.
 
Beneficiari ajutorului de stat sunt crescatorii de porci - persoane fizice - ale caror animale nu au ajuns la greutatea standard de abatorizare, respectiv 110 kg, si care beneficiaza de sprijin in baza Hotararii Guvernului nr. 1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea si plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu 1 ianuarie 2018.
 
Valoarea ajutorului de stat se stabileste in baza fisei de evaluare intocmita de Comisia de Evaluare prevazuta in Hotararea Guvernului nr.1214/2009, respectiv ca diferenta intre valoarea unui porc la greutatea standard de abatorizare, 110 kg, si valoarea din fisa de evaluare pentru animalele ucise sub greutatea standard de abatorizare. Valoarea unui porc la greutatea standard de abatorizare se calculeaza prin inmultirea greutatii de 110 kg cu pretul/unitatea de masura stabilit de Comisia de Evaluare pentru judetul respectiv pentru un porc de 110 kg.
 
Concret, pentru un porc de 110 kilograme sacrificat, valoarea de despagubire va fi de 110 inmultit cu pretul din grila judeteana, iar pentru un porc mai mic se inmultesc kilogramele acestuia cu pretul din grila judeteana, restul pana la pragul de 110 fiind ajutor de stat. Altfel spus, pentru un porc de 80 de kilograme despagubirea se plateste in baza HG 1214/2018, iar restul banilor pana la greutatea standard de 110 kg se obtin - ca ajutor de stat - urmand procedurile descrise mai sus.
 
Valoarea maxima totala a schemei pentru intreaga perioada de aplicare este echivalentul in lei a 80 de milioane de euro.
 
Platile se efectueaza in lei, la cursul de schimb stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie a anului precedent anului in care se efectueaza platile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016