Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de ovine si caprine ameninta din nou cu proteste de strada

crescatorii-de-ovine-si-caprine-ameninta-din-nou-cu-proteste-de-strada

Acestia spun ca seceta i-a adus si pe ei in pragul falimentului si il acuza pe ministrul Daniel Constantin ca nu se preocupa deloc de problemele din acest sector.


In viitorul apropiat am putea asista la noi proteste ale crescatorilor de animale, care au anuntat acest lucru prin intermediul unui comunicat, fiind nemultumiti de faptul ca ministrul Daniel Constantin si ceilalti responsabili din MADR nu se preocupa deloc de situatia din sectorul zootehnic, grav afectat in urma secetei.
 
In documentul remis de Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine se arata ca aceasta categorie de fermieri a ajuns in pragul falimentului din cauza faptului ca animalele nu au mai avut ce pasuna.
 
„Ne intrebam daca Ministerul Agriculturii mai exista, pentru ca nu ne ajuta cu nimic. Cantitatea de lapte a scazut deja cu 50% si situatia se agraveaza pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scaderea productiilor de lapte si a sporului in greutate la tineret, din cauza cantitatii scazute de masa verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilitatii de producere a furajelor pentru perioada de stabulatie. De distrugerea sectorului zootehnic din Romania se face vinovat ministrul Agriculturii, preocupat mai mult de cultul personalitatii decat de problemele din sector. De asemenea, cerem demiterea directorului din Ministerul Agriculturii Gheorghe Neata, care lucreaza prin intermediul ANARZ pentru distrugerea zootehniei”, se arata in comunicatul semnat de Marcel Andrei, presedintele sindicatului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, potrivit sursei citate, nu toti crescatorii de animale au primit Ajutoarele Nationale Tranzitorii la care aveau dreptul pentru anul trecut.
 
Crescatorii de oi cer, de asemenea, abrogarea Legii vanatorii, modificata in iulie.
„Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu in acest sens este interzicerea pasunatului animalelor pe terenurile agricole in perioada 06 decembrie-24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat”,  mai sustine Marcel Andrei.
 
Avand in vedere situatia grava in care se afla sectorul de crestere a animalelor, Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine va trece la actiuni de protest, inclusiv la blocarea drumurilor, se mai arata in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016