Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de ovine solicita ajutoare de minimis pentru mentinerea efectivelor de inlocuire

crescatorii-de-ovine-solicita-ajutoare-de-minimis-pentru-mentinerea-efectivelor-de-inlocuire

Acestia se plang ca afectivele de animale sunt imbatranite, iar costurile de inlocuire sunt prea mari si nu le pot face fata.


Recent, Federatia Oierilor de Munte a adus in atentia oficialilor din ministerul Agriculturii o problema serioasa cu care crescatorii de ovine si caprine se confrunta de mai multa vreme, si careia le este dificil sa ii gaseasca o cale de rezolvare fara ajutor.
 
Este vorba de imbatranirea efectivelor de animale pe care le pastoresc si de necesitatea asigurarii de efective de inlocuire.
 
Inre-o scrisoare deschisa adresata ministrului Daniel Constantin, reprezentantii Federatiei Oierilor de Munte se plang ca animalele imbatranesc de la un an la altul iar costurile de inlocuire a animalelor batrane cu efective mai tinere sunt prea mari si foarte purini crescatori si le pot permite.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sectorul ovinelor si caprinelor inregistreaza pierderi financiare importante, iar efectivele de ovine şi caprine matca sunt imbatranite in proportie de aproximatv 50%.  La ora actuala, se afla peste 800.000 oi reforma in turma de baza”, se arata in scrisoarea deschisa adresata ministrului.
 
In acelasi document, crescatorii de ovine mai sustin ca, avand in vedere coditiile tehnico productive ale zonelor din Romania se impune un procent de inlocuire in efectivul matca de 30-40% pe an, iar in prezent, media procentului de inlocuire este de 10-15% de efective foarte imbatranite, iar diferenta pana la 30-40% necesita costuri suplimentare considerabile.
 
In acest sens, crescatorii solicita autoritatilor sa analizeze amanuntit aceasta problema si sa aprobe acordarea unor ajutoare de minimis pentru mentinerea efectivelor de inlocuire, in caz contrar existand riscul ca efectivele turmelor sa se reduca simtitor, ajungandu-se chiar si la disparitia totala a acestora.
 
Procentul de inlocuire nu este repectat din cauza scaderii veniturilor crescatorilor de ovine, pe de o parte,  din cauza reducerii subventiei cu 20% in 2014, urmand a scadea cu cate 5% in fiecare an pana in 2020 si pe de alta parte, din cauza preturilor tot mai mici pentru animalele vandute, in timp ce  costurile de productie sunt tot mai mari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016