Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se va resimti in Romania cresterea efectivelor de Bovine din Statele Unite

cum-se-va-resimti-in-romania-cresterea-efectivelor-de-bovine-din-statele-unite

Pentru prima data in ultimii 8 ani, in 2014 efectivele de bovine din Statele Unite ale Americii au inregistrat o crestere usoara, ceea ce va pune presiune pe preturi.


Pentru consumatori, aceasta  este o veste buna, deoarece pe masura ce oferta sporeste, preturile scad, insa pentru fermieri reducerea preturilor inseamna venituri mai mici.
 
Astfel, efectivele de bovine din Statele Unite au ajuns la 89,9 milioane de capete in 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii. Cifrele oficiale arata ca fermierii au pastrat efective importante pentru reproducere, in pofida prognozelor facute de analistii privati si guvernamentali, ceea ce a avut un impact direct asupra preturilor.
 Anul trecut, preturile pentru vitele vii au crescut cu 23%, ajungand la nivelul record de aproape 3,5 dolari pe kilogram. Asa se face ca in luna decembrie 2014, consumatorii americani au scos din buzunar aproximativ 12 dolari pe kilogramul de carne proaspata de vita.
 
Efectele deciziilor fermierilor americani se vor resimti si pe piata romaneasca, pentru ca, pe de o parte, SUA sunt unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial, fiind unul dintre principalii jucatori la stabilirea preturilor iar  pe de alta parte, in prezent, Uniunea Europeana si Statele Unite sunt in plin proces de negociere a unor acorduri comerciale, care vor conduce la crearea unei piete unice transatlantic, prin eliminarea unei serii de bariere in comert, astfel ca produsele obtinute in Statele Unite vor putea ajunge mai usor si la preturi mai mici pe piata comunitara si, implicit pe cea romaneasca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Reprezentantii crescatorilor romani de animale au atras atentia Ministerului Agriculturii ca sunt necesare masuri de protejare a producatorilor locali, in contextul negocierii TTIP.
 
„In SUA, au norme de bunastarea animalelor mult mai putin restrictive pentru fermieri fata de Uniunea Europeana. Ei cresc gaina pe o suprafata de 375 cm patrati, in UE suprafata este de peste 800 cm patrati. La americani, gainile sunt hranite cu diverse furaje pentru crestere rapida. Cum sa facem fata unei asemenea concurente? Romania va fi din nou neprotejata si ne vor invada cu produsele lor”, a declarat unul dintre producatorii care au participat la discutiile cu oficialii MADR.
 
Potrivit rezultatelor cercetarii statistice realizate de Institutul National de Statistica, in anul 2013 fata de anul 2012, efectivele de bovine, ovine si caprine au crescut, iar efectivele de porcine si pasari au scazut.
 
Numarul total de bovine la 1 decembrie 2013 si efectivul matca (vaci pentru lapte, bivolite pentru reproductie si juninci pentru reproductie) evidentiaza o crestere cu 0,7%, respectiv cu 1,1%.
 
Numarul total de porcine si efectivul matca (scroafe de prasila) au scazut cu 1,0%, respectiv cu 3,8%. Numarul total de ovine si caprine si efectivul matca (oi, mioare si capre) au crescut cu 3,5%, respectiv cu 2,4%, in vreme ce numarul total al pasarilor si numarul de pasari ouatoare adulte au inregistrat scaderi cu 0,9%, respectiv cu 6,3 la suta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016