Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Covasna au varsat o tona de lapte in fata Prefecturii

fermierii-din-covasna-au-varsat-o-tona-de-lapte-in-fata-prefecturii

Acestia au dorit sa protesteze astfel, cerand subventionarea pretului laptelui si deblocarea exporturilor de ovine si bovine.


Aproximativ o mie de crescatori de animale din judetele Brasov, Harghita, Sibiu si Covasna s-au intalnit in fata stadionului din municipiul Sfantu Gheorghe, apoi au pornit in mars catre centrul orasului, oprindu-se in fata sediului Prefecturii.
 
Fermierii si-au exprimat dezaprobarea faţa de scaderea drastica a pretului de achizitie a laptelui, care a ajuns la un minim istoric de 40 de bani in unele judete, si au cerut deblocarea exporturilor la bovine si ovine, sistate anul trecut ca urmare a aparitiei focarelor de boala limbii albastre.
 
De asemenea, ei au solicitat plata subventiilor datorate crescatorilor de animale din zonele defavorizate si acordarea in continuare a sprijinului pentru zonele defavorizate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Nu este normal ca in ultimele cinci luni pretul de achiziţie a laptelui de la fermieri sa scada cu 30%, iar in magazine sa nu existe nicio scadere de pret. Ca de obicei, profitul revine in totalitate procesatorilor si comerciantilor, in timp ce fermierii, mai ales cei mici si mijlocii, sunt in pericol de faliment. Nu este normal ca producatorii sa suporte de fiecare data conjuncturi nefavorabile sau politici agricole gresite”, a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine din judetul Covasna, Otvos Mozes.
 
In timpul protestului, o cisterna incarcata cu o tona de lapte a fost golita pe caldaram, in fata Prefecturii. La mitingul de la Sfantu Gheorghe, organizat de Asociatia Crescatorilor de Bovine Covasna, protestatarilor li s-au alaturat presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, şi parlamentari UDMR.
 
Anterior protestului, conducerea ACB Covasna a adresat un memoriu ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, prin care i-au fost aduse la cunostinta greutatile din sectorul zootehnic si decizia fermierilor de a iesi in strada.
 
Fermierii au atentionat ca daca problemele lor nu vor fi luate in considerare si solutionate, vor continua protestele in Bucuresti.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016