Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importurile ilegale de porci vii, biosecuritatea scazuta si produsele din carne – principalele cauze ale pestei porcine africane

importurile-ilegale-de-porci-vii-biosecuritatea-scazuta-si-produsele-din-carne-principalele-cauze-ale-pestei-porcine-africane

Un expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor s-a aflat in Romania, unde a prezentat rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum Spania, Portugalia si Lituania.


Factorii de risc cei mai importanti in cazul pestei porcine africane sunt importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc precum si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor, potrivit unei analize realizate de Jose Manuel Sanchez-Vizcaino, expert al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
 
Acesta a fost prezent in Romania, la o intalnire pe tema PPA la care au mai participat conducerea Autoritatii, specialisti din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala si reprezentanti ai asociatiilor din industria carnii de porc.
 
In cadrul intalnirii, profesorul spaniol a expus celor prezenti rezultatele cercetarilor sale asupra virusului pestei porcine africane, dar si experienta sa in combaterea acestei boli in tari precum: Spania, Portugalia si Lituania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit expertului, principalele probleme in controlul PPA sunt legate de faptul ca organismul animal nu produce anticorpi pentru neutralizare - motiv pentru care inca nu s-a gasit un vaccin - rezistenta mare la conditiile de mediu si variabilitate a genotipurilor mare (24 genotipuri).
 
De asemenea, semnele clinice ale animalelor infectate sunt asemanatoare cu cele ale altor boli, diagnosticul se poate pune doar in urma analizelor de laborator, iar contaminarea se face pe mai multe cai, respectiv prin insecte contaminate, resturi contaminate, animale purtatoare, conditii de biosecuritate nerespectate.
 
„Principalele probleme in ceea ce priveste PPA sunt fermele cu biosecuritate slaba, cu animale crescute in aer liber, cu posibilitate de miscare si in afara padocurilor, in curte, procesul de identificare a animalelor efectuat necorespunzator, ceea ce creeaza probleme in transabilitate, controlul scazut al miscarii animalelor si al dezinfectiei vehiculelor de transport”, arata analiza expertului Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
 
De asemenea, acesta sustine ca este nevoie de un program global de eradicare, schimbari in industria cresterii porcilor si solutii clare pentru miscarile din fermele comerciale.
 
Printre factorii de risc cei mai importanti au fost mentionati importurile ilegale de porci vii si produsele din carne de porc si biosecuritatea scazuta in exploatatiile de crestere a porcilor. A fost subliniat faptul ca, in cazul bolilor care prezinta un pericol de raspandire prin intermediul animalelor salbatice, biosecuritatea reprezinta un instrument esential.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016