Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria laptelui poate fi afectata de separarea fermierilor de furnizorii globali de genetica

industria-laptelui-poate-fi-afectata-de-separarea-fermierilor-de-furnizorii-globali-de-genetica

Dezvoltarea efectivelor de bovine din tara nostra, ar putea fi afectata de ruperea legaturii directe dintre furnizorii globali de genetica bovina si fermele comerciale de lapte, in opinia USDA.


Luna trecuta, Guvernul a elaborat o lege, inca neintrata in vigoare, prin care toate activitatile de marketing si de tranzactionare a materialului reproductiv, care implica fermele comerciale de animale, se vor realiza prin asociatii locale zootehnice. Aceasta lege ar fi de partea furnizorilor locali, deoarece ar crea preturi mai avantajoase.
 
Cu toate ca reglementarea mai stricta a achizitiei de material reproductiv are avantajele ei, aceasta prezinta si dezavantaje pe termen lung, odata cu limitarea importurilor de genetica de calitate din tarile cu o industrie a laptelui dezvoltata, este de parere Michael Henney, membru in Consiliul Agricol din Polonia. Prin aceasta oprire a legaturii dintre companiile exportatoare de genetica din Europa, industria laptelui va avea de suferit.
 
Henney mai relateaza ca prin aceasta decizie contraproductiva, mai ales in conditiile in care va fi eliminata cota de lapte de dupa anul 2015, se va limita expansiunea industriei laptelui din Romania, iar tarile cu productie ridicata de late vor produce si mai mult.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Dupa eliminarea sistemului de cote de productie a laptelui, Romania ar putea deveni necompetitiva cu natiunile cu operatiuni mai eficiente de productie a laptelui, ca cele din Germania, Danemarca sau Franta, daca nu imbunatatesc genetica efectivelor”, sustine Henney.
 
Prin aceasta reglementare este posibil sa fie afectat si importul de material seminal din SUA si Canada, dar si alte tari care exporta material seminal in Romania.









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016