Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intalnire la MADR intre ministrul Irimescu si reprezentantii crescatorilor de pasari si porcine

intalnire-la-madr-intre-ministrul-irimescu-si-reprezentantii-crescatorilor-de-pasari-si-porcine

Cu aceasta ocazie, au fost propuse unele masuri de relaxare fiscala pentru fermierii din cele doua sectoare zootehnice si introducerea in PNDR 2014-2020 a Masurii 14 - Bunastarea animalelor care sa fie adresata fermelor noi, dezvoltate sau modernizate prin fondurile europene adresate


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut zilele trecute o intalnire la sediul institutiei cu reprezentanti ai sectorului zootehnic – Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania si Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
 
Principalele teme de discutii au vizat criza care afecteaza producatorii romani pe fondul embargoului impus de Rusia, dar si stadiul platilor acordate in cadrul angajamentelor de bunastare a animalelor – Masura 215 din PNDR.
 
Reprezentantii crescatorilor de porci au ridicat pe parcursul discutiilor mai multe probleme cu care se confrunta sectorul, in special pierderile mari in contextul crizei inregistrate la nivel european, acestia solicitand un sprijin de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru reglementarea pretului de referinta la cumpararea porcilor vii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, a fost adusa in discuţie situatia controalelor sanitare-veterinare la carnea congelata si pretul foarte scazut la importurile care intra in Romania.
 
Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, a precizat ca exista indicii ca in relatia cu hypermarketurile, nu sunt respectate de catre toti operatorii unele din condiţiile impuse, de exemplu cele referitoare la etichetare, fiind acceptate de catre retelele comerciale si produse promovate pe piata prin practici neloiale sau anticoncurentiale.
 
A fost prezentata situatia importurilor, exporturilor si a consumului de produse avicole in Romania, concluzionandu-se ca sunt necesare unele masuri care sa protejeze producatorii romani, inclusiv prin intarirea sistemului de supraveghere a importurilor si exporturilor de produse alimentare si a preturilor practicate pe piata.
 
De asemenea, au fost propuse unele masuri de relaxare fiscala pentru fermierii din cele doua sectoare zootehnice si introducerea in PNDR 2014-2020 a Masurii 14 - Bunastarea animalelor care sa fie adresata fermelor noi, dezvoltate sau modernizate prin fondurile europene adresate agriculturii si dezvoltarii rurale si care nu au in prezent angajamente in derulare pentru bunastarea animalelor in cadrul Masurii 215 din PNDR 2007-2013.
 
Ministrul Achim Irimescu a propus o intalnire cu Parlamentul, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, pentru a identifica solutii care sa vina in sprijinul producatorilor romani.
 
In cadrul discuţiilor s-a agreat necesitatea consultarii sistemelor de sanctiuni aplicabile beneficiarilor Masurii 215 cu reprezentantii sectoarelor de crestere a porcilor si pasarilor.
 
Subiectele sensibile semnalate de acestia se refera la stabilirea eligibilitatii efectivelor de pasari in corelare cu scaderea perioadei ciclurilor de productie pe fondul imbunatatirii performantelor exploatatiilor de crestere a pasarilor, precum si la aplicarea sanctiunilor administrative pentru efectivele declarate.
 
Aceste aspecte vor fi analizate in discutiile tehnice care vor fi organizate in perioada urmatoare impreuna cu reprezentantii institutiilor implicate in elaborarea si implementarea Masurii 215.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016