Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii a discutat despre acordarea SUBVENTIILOR in zootehnie cu reprezentantii crescatorilor de bovine

ministrul-agriculturii-a-discutat-despre-acordarea-subventiilor-in-zootehnie-cu-reprezentantii-crescatorilor-de-bovine

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, s-a intalnit, miercuri, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania si ai Asociatiei Crescatorilor de Bovine Holstein.


Potrivit unui comunicat al ministerului, au fost dezbatute mai multe probleme cu care se confrunta sectorul de crestere a bovinelor, precum stabilirea cuantumului anual al platilor nationale directe complementare (CNDP) pentru anul 2011 si elaborarea actelor normative care reglementeaza activitatea cresterii bovinelor pentru anul 2012, stabilirea criteriilor de eligibilitate si elaborarea actului normativ pentru bunastarea la vitei, acordarea de ajutoare specifice pentru cresterea vacilor de carne.

Alte subiecte abordate au fost modificarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010 prin completarea articolului 10 cu acordarea de despagubiri privind bolile animalelor, precum si acordarea ajutorului de criza in cuantum de pana la 15.000 euro.

Ministrul Valeriu Tabara a dat asigurari ca doreste o stransa colaborare cu asociatiile crescatorilor de bovine si a raspuns punctual la problemele sesizate de catre acestia.

in ceea ce priveste cuantumului anual al platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, acesta se stabileste prin hotarare de Guvern, la propunerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in limita sumelor alocate de la bugetul de stat si a plafoanelor maximale aprobate Romaniei cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


in concluzie, actul normativ prin care se aproba cuantumul pe cap si valoarea totala a sprijinului se va promova dupa data de 31 octombrie 2011, cand se va cunoaste efectivul eligibil.

Referitor la acordarea sprijinului pentru crescatorii de bovine de carne si metisi ai raselor de carne din zonele defavorizate, conform art. 68 din Regulamentul CE nr. 73/2009, s-a notificat la DGAgri Bruxelles o forma de sprijin pentru anul 2012, pentru aceasta categorie de animale in valoare de 6,5 milioane EURO. in prezent se asteapta decizia Comisiei Europene.

In privinta modificarii articolului 10 din Regulamentul (CE) nr. 1857/2006, acest aspect legislativ este de competenta Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru includerea de forme de sprijin financiar acordate crescatorilor de animale pentru bolile care nu sunt cuprinse in Programul national strategic privind sustinerea combaterii bolilor la animale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016