Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul animalelor suspectate de Boala limbii albastre a ajuns la 28

numarul-animalelor-suspectate-de-boala-limbii-albastre-a-ajuns-la-28

Acestea au fost identificate in patru ferme din zona de nord-est a tarii si au fost luate masurile de siguranta ce se impun in aceasta situatie.


Reaparitia bolii limbii albastre in Romania a fost semnalata la inceputul acestei luni pe data de 7 septembrie, cand au fost identificate 18 animale suspecte in ferme din judetul Bototsani. Intre timp, numarul animalelor suspectate ca ar suferi de aceasta boala a crescut, ajungand in data de 18 septembrie la 28, localizate in patru fermedin zona de nord-est.
 
Este vorba de acelasi serotip al bolii care a provocat epidemia sin perioada august-decembrie a anului trecut, iar autoritatile sanitar-veterinare au luat deja masurile ce se impun pentru a reduce deplasarea animalelor in zona judetului Botosani unde s-au depistat animale infectate.
 
Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca boala limbii albastre a fost diagnosticata, in data de 4 septembrie, in trei exploatatii din localitatea Bobolusti, judetul Botosani, motiv pentru care au fost organizate deja intalniri de informare si instruire cu medicii veterinari, in judete, pentru prevenirea raspandirii bolii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reprezentantii ANSVSA sustin ca au notificat Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene, dar si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animala, despre prezenta virusului pe teritoriul Romaniei.
 
ANSVSA precizeaza ca in jurul focarelor s-a instituit o zona de control de 20 de kilometri, fiind interzisa iesirea rumegatoarelor cu exceptia animalelor destinate abatorizarii.
Boala a fost confirmata, in 11 septembrie 2015, la 27 de bovine si 6 ovine dintr-o ferma de 200 de ovine dar si 150 de bovine din Franta, tara unde virusul nu a mai fost depistat din 2010. In 10 septembrie 2015 au fost confirmate doua cazuri si la 2 bovine dintr-o ferma de 300 de capete din sudul Ungariei. Ultimul caz in Ungaria a fost confirmat in ianuarie 2015.
 
Boala limbii albastre este cauzata de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin intepatura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides si nu prin contactul direct intre animale. Boala afecteaza rumegatoarele domestice si salbatice, de cele mai multe ori oi, dar si vite si capre, si are caracter sezonier.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016