Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru noi cazuri de pesta porcina descoperite in Tulcea

patru-noi-cazuri-de-pesta-porcina-descoperite-in-tulcea

Localitatile unde au fost confirmate aceste focare sunt situate la 500 de metri de granita cu Ucraina, Dunarea fiind bariera geografica.


Virusul pestei porcine africane a fost depistat in probe prelevate de la porci provenind din patru gospodarii situate in localitatile Salceni si Ceatalchioi, din judetul  Tulcea.
 
In urma confirmarii diagnosticului de catre Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti (I.D.S.A.) – Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala, in data de 10 iunie, serviciile veterinare au intervenit de urgenta.
 
Astfel, pana la acest moment, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea a luat primele masuri, au fost ucisi porcii bolnavi si cei care au fost in contact cu acestia si s-a realizat ecarisarea cadavrelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, au fost recoltate probe pentru examene de laborator, au fost impuse restrictii de miscare pentru exploatatiile infectate, s-a efectuat dezinfectia gospodariilor afectate, a spatiilor de cazare a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor si a obiectelor potential contamninate.
 
Localitaţile unde au fost confirmate aceste focare sunt situate la 0,5 km de graniţa cu Ucraina, Dunarea fiind bariera geografica. In luna iunie 2018, Ucraina a notificat trei focare de pesta porcina africana la porcii domestici, in localitatile situate in apropiere de graniţa cu Romania.
 
Centrul Local de Combatere a Bolilor Tulcea s-a reunit luni, pentru adoptarea planului de masuri privind controlul, combaterea si eradicarea pestei porcine africane, precum si pentru adoptarea zonelor de restrictii.
 
Se vor notifica aceste focare catre Comisia Europeana, Oficiul International de Epizootii, precum si catre Ucraina si Republica Moldova.
 
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor va informa Comitetul Permanent din domeniul Plantelor, Animalelor, Alimentelor şi Furajelor, care va avea loc in perioda 13 -14 iunie 2018, despre evolutia in focar si despre concluziile preliminare ale investigatiei epidemiologice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016