Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele plati compensatorii au ajuns la crescatorii de porci afectati de pesta porcina africana

primele-plati-compensatorii-au-ajuns-la-crescatorii-de-porci-afectati-de-pesta-porcina-africana

Despagubirile se acorda atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale, iar pretul acordat pe kilogram este cuprins intre 8 si 12 lei, stabilit pe baza criteriilor Comisiei de evaluare.


Pentru controlul Pestei Porcine Africane (PPA), Guvernul Romaniei a aplicat masuri suplimentare de monitorizare, control si combatere a bolii, astfel incat sa se impiedice raspandirea virusului si sa se limiteze pierderile generate de evolutia focarelor.

 

Totodata, au fost adoptate acte normative care reglementeaza compensarea pagubelor crescatorilor de porci cauzate de pierderea animalelor in actiunile pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, dar si acordarea de stimulente financiare pentru notificarea cazurilor de porci mistreti morti si pentru participarea vanatorilor la vanatoarea selectiva.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

Pana la aceasta data au fost finalizate 51 de dosare de evaluare (aferente despagubirilor pentru gospodariile populatiei), dintre care 35 au fost platite, iar 16 urmeaza sa fie platite astazi, 30 iulie. Suma alocata acestor despagubiri este de 130.000 de lei (pretul acordat pe kg este cuprins intre 8 si 12 lei, stabilit pe baza criteriilor mai sus mentionate)

 

40 de dosare de evaluare sunt in curs de finalizare, urmand a fi transmise catre ANSVSA in scurt timp, restul de 349 sunt in diferite stadii de analiza in cadrul Comisiilor de evaluare organizate la nivel judetean.

 

Fondurile necesare sunt asigurate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu incadrarea in bugetul aprobat cu aceasta destinatie si rambursate ulterior de Comisia Europeana, in conformitate cu deciziile Grant.

 

Despagubirile se acorda atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale.

 

In cazul pestei porcine africane, este interzisa valorificarea produselor si subproduselor de la animalele taiate, ucise sau altfel afectate.

 

Despagubirile se acorda in baza evaluarilor realizate de Comisia de evaluare, care analizeaza si aproba valoarea de inlocuire a animalului/animalelor in functie de: valoarea genetica, valoarea zootehnica, sex, varsta, greutate, starea fiziologica, categoria de productie, pretul pietei, la data cand a avut loc actiunea de lichidare a focarului de boala si valoarea unitara medie calculata pe baza sumei totale a despagubirii animalelor sau a produselor in cauza.

 

Plata despagubirilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate se face la valoarea de piata in termen de 90 de zile de la taierea, uciderea sau afectarea in alt mod a animalelor.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016