Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problema reluarii exporturilor de porci vii catre UE, discutata cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor

problema-reluarii-exporturilor-de-porci-vii-catre-ue-discutata-cu-comisarul-european-pentru-sanatate-si-siguranta-alimentelor

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Radu Roatis Chetan, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au participat la Bruxelles la intalnirea cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor.


In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte legate de pesta porcina africana, posibilitatea eliminarii pentru sistemul industrial de crestere a porcilor a restrictiilor din cauza pestei porcine clasice, sistemul de colectare si distrugere a cadavrelor de animale, dermatoza nodulara contagioasa.
 
Problema pestei porcine clasice, boala care nu a mai fost diagnosticata la porcii domestici sau salbatici din tara noastra din luna octombrie 2007, a fost un alt subiect de discutie cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor.
 
Programele de supraveghere arata ca situatia este favorabila si nu mai exista circulatie a virusului. „Pana in prezent, Romania nu a efectuat niciodata comert intracomunitar cu porci vii. Sper sa deblocam cat mai rapid exporturile de porci vii in Uniunea Europeana. Sectorul industrial de crestere a porcilor este interesat sa poata participa la piata comuna, fara restrictii”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisarul european Vytenis Andriukaitis a fost de acord ca trebuie schimbat statutul Romaniei cu privire la pesta porcina clasica, ramanand sa se identifice solutia legala optima in cel mai scurt timp.
 
In privinta pestei porcine africane, in contextul apropierii bolii de granita de est a UE,(deja prezenta in regiunea Odessa din Ucraina, Romania a solicitat Comisiei Europene sa sprijine cu expertiza tehnica si financiar autoritatile veterinare din tara noastra astfel incat sa poata fi luate toate masurile necesare pentru prevenirea aparitiei bolii.
 
Avand in vedere riscul epidemiologic crescut determinat de evolutia bolii „dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor” in Bulgaria, oficialii romani au mentionat in cadrul intalnirii activitatile intreprinse de catre Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in ceea ce priveste intarirea masurilor de profilaxie nespecifica impotriva bolii si pentru pregatirea administratiei veterinare si a celei cu responsabilitati in controlul bolii, in vederea unei eventuale interventii.
 
Comisarul Vytenis Andriukaitis a subliniat importanta extraordinara a aplicarii de masuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane şi dermatozei nodulare in Romania.
 
Cu privire la sistemul de colectare si distrugere a cadavrelor de animale, este necesara o colaborare foarte stransa intre toate institutiile statului cu atributii in acest sens, conform prevederilor OG 47/2005 privind reglementarile de neutralizare a deseurilor de origine animala, respectiv MADR, MDRAP si MMAP, in vederea elaborarii strategiei privind modalitatea de organizare a sistemului de ecarisare si de finantare a cheltuielilor de transport si eliminare a subproduselor de origine animala care nu sunt destinate consumului uman.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016