Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii romani de carne de pasare reafirma calitatea produselor autohtone

producatorii-romani-de-carne-de-pasare-reafirma-calitatea-produselor-autohtone

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a comunicat ca produsele avicole romanesti respecta standardele europene de siguranta alimentara, fie ca este vorba de oua sau de carne de pasare.


"Cresterea pasarilor in fermele autorizate sanitar veterinar se face dupa cele mai moderne tehnologii, iar supravegherea sanitara veterinara a pasarilor si a reziduurilor din produsele avicole se face permanent prin programe de autocontrol si control oficial in baza legislatiei specifice. Directiva 96/22, transpusa in legislatia noastra prin Ordinul 199/2006, interzice comercializarea si utilizarea hormonilor in cresterea pasarilor, astfel niciun crescator de pasari din Romania nu incalca aceasta lege", informeaza reprezentantii crescatorilor de pasari.

UCPR precizeaza ca antibioticele sunt permise in cresterea pasarilor doar pentru tratamente curative, la recomandarea si sub semnatura medicului veterinar, cu respectarea timpului de asteptare inainte de sacrificarea pasarilor. Acuzele germanilor privind prezenta antibioticelor in anumite preparate din carne provenite din Romania s-au dovedit a fi nefondate si nejustificate, in urma efectuarii analizelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Antibioticele nu se utilizeaza in mod sistematic in cresterea pasarilor, ci ocazional, ca forma de tratament. Programul de control oficial pentru reziduuri este aprobat anual de catre Comisia Europeana, aceasta stabilind numarul de probe pentru control in functie de numarul de pasari din tara. Tot Comisia Europeana recomanda si verifica anual metodele de analiza si control utilizate in laboratoarele de stat, iar recoltarea probelor pentru analize se face inopinat de catre ANSVSA care este auditata anual la capitolul reziduuri", se mai mentioneaza in comunicat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016