Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul „Carne de porc in fermele romaneşti” asteapta acceptul Comisiei Europene

programul-carne-de-porc-in-fermele-romanesti-asteapta-acceptul-comisiei-europene

Senatul a adoptat modificarea initiativei legislative de instituire a unui program multianual de ajutoare de stat pentru sustinerea producatorilor de carne de porc, pentru perioada 2017 – 2020, astfel incat acesta sa intre in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene.


Initiativa legislativa de instituire a unui program multianual de ajutoare de stat pentru sustinerea producatorilor de carne de porc, denumit „Program carne de porc din fermele romaneşti”, a fost adoptat cu 87 de voturi „pentru” si doua abţineri.
 
Potrivit proiectului de lege, producatorii de carne de porc beneficiaza de ajutoare de stat cuprinse intre 15.000 şi 2,5 milioane de euro pe an, in functie de numarul de porci livrati abatoarelor.
 
Potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru agricultura a Senatului, „prevederile prezentei legi intra in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutorului de stat in cadrul Programului carne de porc din fermele romanesti”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul de sustinere a crescatorilor de porci este unul multianual si este prevazut a se desfasura intre 2017 şi 2020, banii urmand a se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.
 
Plafoanele anuale ale programului se aproba prin Hotarare a Guvernului, iar pentru 2017 este prevazuta suma de 86 de milioane de euro. Valoarea intregului program pentru perioada 2017 - 2020 a fost stabilita, prin amendament al Comisiei de agricultura a Senatului, la suma de 446 de milioane de euro.
 
Pentru a beneficia de programul de ajutoare de stat, producatorii de carne de porc trebuie sa fie organizaţi ca persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale. De asemenea, ei trebuie sa fi livrat catre abatoare autorizate porci grasi cu o greutate a carcasei calde de minimum 75 kg.
 
O conditie este si ca porcii grasi sa provina din purcei intrati, mutati sau transferati in exploatatia beneficiarului la o greutate medie a lotului de maxim 30 kg/cap.
 
Totodata, pentru accesarea programului, producatorii trebuie sa livreze minimum 600 si maximum 100.000 de capete de porci grasi anual.
 
Ajutorul de stat se acorda sub forma unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro. Un producator poate beneficia de ajutor pentru minimum unu si maximum 250 de pachete de sprijin intr-un an.
 
Calcularea numarului de pachete se face dupa formula: numarul de carcase, inmultit cu echivalentul a 25 euro/carcasa, impartit la echivalentul a 10.000 de euro. Cu alte cuvinte, suma minima pe care o poate primi un producator de carne de porc care livreaza 600 de carcase pe an este de 15.000 de euro. Suma maxima, pentru livrarea a 100.000 de carcase intr-un an, este de 2,5 milioane de euro.
 
„Desi inainte de 2014 Romania nu a fost unul dintre statele exportatoare de produse agricole in Federatia Rusa, instituirea embargoului din vara anului 2014 a afectat in mod direct producatorii romani din cauza surplusului de produse existent pe piata UE. Ca urmare, scaderi severe ale preturilor au fost inregistrate chiar si in perioade in care acestea ating in mod normal varful de sezon”, se arata in expunerea de motive a initiativei legislative.
 
Initiatorii mai spun ca, prin acordarea ajutoarelor de stat in domeniul cresterii porcinelor, se urmareste eficientizarea activitatii acestui sector, asigurarea necesarului de consum intern de produse proaspete, obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piata europeana, a unei eficiente economice in realizarea si valorificarea acestora, acoperirea pierderilor de venit inregistrate de crescatorii de porcine, precum si evitarea migratiei din mediul rural, odata cu crearea de noi locuri de munca.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016