Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Programul „Carne de porc in fermele romaneşti” asteapta acceptul Comisiei Europene

programul-carne-de-porc-in-fermele-romanesti-asteapta-acceptul-comisiei-europene

Senatul a adoptat modificarea initiativei legislative de instituire a unui program multianual de ajutoare de stat pentru sustinerea producatorilor de carne de porc, pentru perioada 2017 – 2020, astfel incat acesta sa intre in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene.


Initiativa legislativa de instituire a unui program multianual de ajutoare de stat pentru sustinerea producatorilor de carne de porc, denumit „Program carne de porc din fermele romaneşti”, a fost adoptat cu 87 de voturi „pentru” si doua abţineri.
 
Potrivit proiectului de lege, producatorii de carne de porc beneficiaza de ajutoare de stat cuprinse intre 15.000 şi 2,5 milioane de euro pe an, in functie de numarul de porci livrati abatoarelor.
 
Potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru agricultura a Senatului, „prevederile prezentei legi intra in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutorului de stat in cadrul Programului carne de porc din fermele romanesti”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul de sustinere a crescatorilor de porci este unul multianual si este prevazut a se desfasura intre 2017 şi 2020, banii urmand a se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.
 
Plafoanele anuale ale programului se aproba prin Hotarare a Guvernului, iar pentru 2017 este prevazuta suma de 86 de milioane de euro. Valoarea intregului program pentru perioada 2017 - 2020 a fost stabilita, prin amendament al Comisiei de agricultura a Senatului, la suma de 446 de milioane de euro.
 
Pentru a beneficia de programul de ajutoare de stat, producatorii de carne de porc trebuie sa fie organizaţi ca persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale. De asemenea, ei trebuie sa fi livrat catre abatoare autorizate porci grasi cu o greutate a carcasei calde de minimum 75 kg.
 
O conditie este si ca porcii grasi sa provina din purcei intrati, mutati sau transferati in exploatatia beneficiarului la o greutate medie a lotului de maxim 30 kg/cap.
 
Totodata, pentru accesarea programului, producatorii trebuie sa livreze minimum 600 si maximum 100.000 de capete de porci grasi anual.
 
Ajutorul de stat se acorda sub forma unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro. Un producator poate beneficia de ajutor pentru minimum unu si maximum 250 de pachete de sprijin intr-un an.
 
Calcularea numarului de pachete se face dupa formula: numarul de carcase, inmultit cu echivalentul a 25 euro/carcasa, impartit la echivalentul a 10.000 de euro. Cu alte cuvinte, suma minima pe care o poate primi un producator de carne de porc care livreaza 600 de carcase pe an este de 15.000 de euro. Suma maxima, pentru livrarea a 100.000 de carcase intr-un an, este de 2,5 milioane de euro.
 
„Desi inainte de 2014 Romania nu a fost unul dintre statele exportatoare de produse agricole in Federatia Rusa, instituirea embargoului din vara anului 2014 a afectat in mod direct producatorii romani din cauza surplusului de produse existent pe piata UE. Ca urmare, scaderi severe ale preturilor au fost inregistrate chiar si in perioade in care acestea ating in mod normal varful de sezon”, se arata in expunerea de motive a initiativei legislative.
 
Initiatorii mai spun ca, prin acordarea ajutoarelor de stat in domeniul cresterii porcinelor, se urmareste eficientizarea activitatii acestui sector, asigurarea necesarului de consum intern de produse proaspete, obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piata europeana, a unei eficiente economice in realizarea si valorificarea acestora, acoperirea pierderilor de venit inregistrate de crescatorii de porcine, precum si evitarea migratiei din mediul rural, odata cu crearea de noi locuri de munca.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Programul „Carne de porc in fermele romaneşti” asteapta acceptul Comisiei Europene
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Lucrari de intretinere pentru cultura de chimen

Intrebare: m-ar interesa sa stiu care sunt lucrarile de intretinere ce trebuiesc facute in al doilea an pentru cultura de chimen?

Raspuns: In al doilea an, se grapeaza cultura dea curmezisul randurilor pentru afanarea solului si stringerea... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii2 comentarii





Iulius Comiza 2017-12-13 13:37:15

Care sunt abatoarele autorizate in Romanianume si adresa si ce pret ofera pe/ kg carne?

Vlad Niculin 2017-11-10 11:50:25

Foarte buna initiativa, daca se va realiza, vrem sa cunoastem provinienta carcaselor la magazin, precum si rasa porcilor. Ar fi de incurajat rasele autohtone, eventual mangalitza.

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Jean Carlos spune: Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii ...
19 Sep. 2018 02:02:13
Raspunde la intrebare
ACCESS LOAN spune: Numele meu Lady Esther, sunteți binevenit să accesați FIRMUL DE ÎMPRUMUTURI un loc în care aveți ocazia să transformați un defecțiune financiară într-o persoană bogată, cu ajutorul unui...
16 Sep. 2018 19:41:24
Raspunde la intrebare
Precious Refiloe spune: Nu pot să cred că primesc împrumutul meu pe 10 septembrie. Sunt doamna Precious Refiloe după nume. Locuiesc în Statele Unite ale Americii Las Vegas și sunt o femeie fericită astăzi pe măsură...
15 Sep. 2018 19:09:36
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016