Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, printre tarile UE cu cele mai mari efective de ovine

romania-printre-tarile-ue-cu-cele-mai-mari-efective-de-ovine

Tara noastra a ocupat anul trecut locul al treilea in UE la acest capitol, fiind devansata de Marea Britanie si Spania.


Cu aproximativ 9,8 milioane de oi in anul 2017, Romania se situeaza pe locul al treilea in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste efectivele de ovine, fiind devansata doar de Marea Britanie, cu 24,5 milioane capete si Spania, cu 15,9 milioane ovine, potrivit ultimelor date Eurostat.
 
In urma Romaniei se situeaza Grecia, cu 8,5 milioane de capete de ovine, Italia - 7,2 milioane, Franta - 6,8 milioane, Irlanda - 3,9 milioane de capete şi Portugalia, cu 2,02 milioane de capete.
 
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, Romania a incasat peste 315 milioane de euro, in primele trei trimestre din 2017, din exporturile de animale vii in spatiul intra si extracomunitar, in crestere cu aproape 15% fata de perioada similara din 2016, cand incasarile au totalizat aproape 275 de milioane de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cele mai mari sume au fost obtinute din exporturile de animale vii din speciile ovine si caprine, circa 146,8 milioane de euro pentru 67.137 tone si din cele de bovine - 145,71 milioane de euro (56.831 tone).
 
Consumul de carne de ovine in anul 2016, in Romania, a fost in medie de 2,6 kg/locuitor, in usoara crestere fata de 2015, cand se inregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare fata de anul 2014 cand era de numai 0,7 kg/locuitor anual.
 
Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este in perioada Pastelui, cand necesarul este acoperit in mare parte din productia autohtona.
 
In comparatie, media consumului in UE a fost de doua kilograme pe locuitor anual in 2015, fata de 1,9 in 2014, Franta si Irlanda inregistrand cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016